Lierse onderuit tegen Roeselare

Ronny anthonis

Lierse begon met veel goeie moed aan de partij tegen Roeselare. Het moest echter wel enkele spelers missen en zo moest er geschoven worden door trainer Trost. Hij begon op papier met een 3-5-2 aan de wedstrijd. Roeselare moest het stellen zonder De Vleesschauwer, Detremmerie en Barbé.

Lierse begon het beste aan de partij met als hoogtepunt een heerlijk schot van Tony Vairelles, zijn afstandsschot zoefde maar net over. Rocky Peeters bezorgde Lierse kort daarop een koude douche, na een hoekschop moest eerst Nnaji redding brengen op de lijn, Peeters kon daarop van dichtbij binnentikken. Lierse liet zoals wel eens eerder in het verleden gebeurde de kopjes niet hangen. Op het halfuur greep trainer Trost in door een inspiratieloos spelende Tohoua te wisselen voor Kristof Imschoot. De Pallieters gingen fel op zoek naar de gelijkmaker en knutselden enkele mooie combinaties op de mat. Raeymaeckers en Nunes konden echter de bal niet in doel krijgen. Roeselare dus met een voorsprong de rust in.

De tweede helft begon matig en weer was het Lierse dat het spel maakte. Roeselare probeerde op de counter te loeren. Lierse scoorde tegen maar deed dat uit buitenspel, het doelpunt werd terecht afgekeurd. Dit bleek toch een grote opsteker en de bezoekers bleven komen. Toch liepen ze bijna tegen de 2-0 aan. Een kopbal van Eloi moest van de lijn gered worden, doelman Van der Straeten was wel geklopt. Het balbezit was voor Lierse, de druk ook, maar echt grote kansen bleven uit. De grootste kans voor Lierse kwam voort uit een hoekschop. Imschoot kopte naar doel, Sierens kon redden. De rebound van Raeymaeckers leverde ook niets op. Laurent Fassotte kwam ook nog dicht bij een doelpunt, zijn schot raakte echter de paal.
Slechts één minuut later kreeg Lierse het deksel op de neus. Op aangeven van Van Damme scoorde Dufoor. Roeselare verdiende dit niet en Lierse zeker niet.

Een helemaal vertekend beeld van de wedstrijd, maar de punten zijn wel voor Roeselare. Lierse verdiende echter wel meer maar blijft (alweer) ontgoocheld achter. [AN]