Zwalpend Standard onderuit in Gent

Anthony Van der Planken

Standard: het blijft een verhaal apart. De Rouches verloren zondagmiddag op het veld van AA Gent. Standard kwam al gauw op voorsprong, maar gaf het opnieuw helemaal weg.

Na 14 minuten opende Rapaic de score met een sublieme vrije trap. Gent was nochtans goed gestart, maar het vroege doelpunt sneed hen de adem af voor de rest van de eerste helft. Standard was baas en kreeg kansen op de verdubbeling, maar het was Gent dat op slag van rust scoorde. Christophe Grégoire zorgde voor de 1-1.

Na de pauze putte Gent vertrouwen uit die treffer. Het ontwikkelde zich tot de betere ploeg, wat tot frustraties leidde bij Standard. Conceiçao liet zich nog maar eens betrappen op een smerige slag, dit keer richting Lombaerts. De scheidsrechter weigerde echter de terechte rode kaart te trekken.
Gent liet het niet aan zijn hart komen en kwam uiteindelijk 2-1 voor via een kopbal van Zoko. Verdiend op basis van de tweede helft.

Standard wist nu helemaal niet meer waar het het had en reageerde zijn frustraties af op de spelers van de tegenpartij. Assou-Ekotto en Sarr kregen terecht rood. Vooral de reactie van Sarr op Vrancken mocht gezien worden (of net niet natuurlijk). Conceiçao ontsnapte zelfs voor de tweede keer aan rood.

Het bleef bij 2-1, ondanks nog tig aantal kansen voor Gent. Standard moet zijn leiderspositie zo afstaan aan Anderlecht, dat woensdag naar Luik afzakt voor dé topper.

Een uitgebreid verslag van onze man ter plekke volgt later.