Genk beschikt over het grootste talent

Yves Dekoning
| 0 reacties
Genk beschikt over het grootste talent
Foto: © SC

Zowat iedereen die iets van voetbal afweet, zal al wel opgevangen hebben dat Anderlechtspeler Vincent Kompany beschouwd wordt als het grootste Belgische talent. De laatste weken, maanden en jaren steken echter ook andere begaafde voetballers hun neus aan het venster. 

Ook bij Racing Genk lopen er enkele jongens rond die het ver kunnen schoppen in de voetbalwereld. We dachten dan misschien aan Faris Haroun of Kevin Vandenbergh, maar de nieuwste Belgische voetbalsensatie luistert naar de naam Steven Defour (foto links). Volgens 44,29% van de 490 stemmers wacht de 17-jarige aanvaller/middenvelder een zeer mooie toekomst. Hij speelt de laatste weken dan ook de pannen van het dak. Defour is niet alleen een klasbak, maar hij vecht ook tot hij er bij neervalt. 

Er is leven na Kompany, ook bij Anderlecht. Juist 20% van de uitgebrachte stemmen waren voor de 18-jarige Anthony Vanden Borre. De vinnige rechtsbuiten beschikt over de nodige dosis flair en lef. Hij kan als rechtsback en als rechtsmidden uitstekend uit de voeten, en gaat voor niemand uit de weg. 

Natuurlijk beschikt ook Club Brugge over de nodige opkomende talenten, met Jeanvion Yulu-Matondo op kop. De 19-jarige aanvaller/winger toonde zijn kunnen al meermaals, zelfs in de Champions League. Toch beschouwt amper 8,37% van onze lezers hem als het grootste talent (na Kompany). Het moge wel duidelijk wezen dat België een mooie toekomst wacht als dit kwartet de hoge verwachtingen kan inlossen.

De overige 27% van de stemmen was verdeeld over een hoop andere talenten. België beschikt met Glenn Verbauwhede (Club Brugge), Jamaique Vandamme (Roeselare), Jeroen Simaeys (STVV), Jurgen Raymaekers en vele anderen over een hoop potentieel. Hopelijk komt dat er de komende jaren ook uit bij de Rode Duivels.










Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties