Helleputte: "Driepunter op een diefje'

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Helleputte: "Driepunter op een diefje'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de gebruikelijke persconferentie na het treffen Gent-Westerlo liepen de meningen van beide trainers enigszins uit mekaar. Westerlo-trainer Helleputte bleef eerlijk in zijn analyse. De Gentse coach Georges Leekens had blijkbaar meer behoefte zijn team als winnaar naar voren te schuiven, al was hij niet blind voor de tekortkomingen van zijn armada.
 
,,Ik kan niet zeggen dat we hier een fantastische wedstrijd hebben gezien. Voor de wedstrijd had ik mijn ploeg gezegd dat we niet onverdiend op die vijfde plaats prijken. Ik denk echter niet dat we vandaag verdienden om te winnen. Gent heeft ons vaker belet ons eigen concept te hanteren. Dat was vooral te wijten aan het fel storend werk van de thuisploeg. We zijn zoals velen zagen op een diefje met de volle pot gaan lopen. Maar ik ben er echt niet radeloos om’’, besloot de sympathieke Westerlo-coach.
 
In het Gentse kamp analyseerde de ,,verliezende’’ coach Georges Leekens als volgt de partij: ,,Eerst en vooral: als je de wedstrijd bekijkt moeten we al snel met 2-0 voor staan. Met die fout in de slotfase (de terugspeelbal van Laybutt was reeds de vierde keer in deze competitie) kom je op een archislecht moment in het nadeel en dat verdienden we echt niet. We hebben steeds getracht al voetballend er goed uit te komen op een moeilijk bespeelbaar veld. Al bij al blijft het balen als je op dergelijke manier de wedstrijd verliest. Voor mij is trouwens Westerlo-doelman Gasperic de man van de wedstrijd wegens enkele reddende ingrepen. Maar goed , met dit alles koopt Gent niks. Het zal er nu op aankomen het moreel weer op peil te brengen, want de ontgoocheling in mijn kern was groot. We moeten nu samen werken richting volgende wedstrijd op Zulte Waregem.’’ [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties