Rapide Wezemaal - K. Vlimmeren Sp. 3 - 2

Guillaume Belaey
Rapide Wezemaal - K. Vlimmeren Sp.  3 - 2

Hoewel een flinke kloof in de rangschikking, stonden vandaag 2 ploegen met de betere verdedigingen tegen elkaar.

Op het licht besneeuwde terrein begonnen de bezoeksters het best aan de wedstrijd, het was Cooymans die voor het eerste gevaar zorgde, ze passeerde de doelvrouw echter langs de verkeerde kant. Een toegesnelde verdedigster kon ontzetten. Toch kwam Vlimmeren verdiend op voorsprong na hoekschop. Het was Evelien Stoffels die het best reageerde en de bal tussen verdediger en doelvrouw tegen de netten plaatste. 0-1
.
Het spel ging nu op en af, Kristel Verelst kreeg de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Van Troy kwam als sterkste uit het duel. Na halfweg de eerste periode ging Wezemaal iets uitdrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, een vrijschop van rechts mocht te gemakkelijk door Femke Maes aan de tweede paal ingekopt worden. 1-1.

De thuisploeg drukte even door maar echt uitgespeelde kansen vielen niet te noteren, een afstandschot ging nog wel tegen de lat nadat de glibberige bal door de handen van Van Troy schoof. Een logische gelijke stand bij rust. Ruststand 1-1.

De tweede helft was tijdens de eerste 20 minuten volledig voor Vlimmeren. De mogelijkheden om terug op voorsprong te komen waren voldoende aanwezig, het doelhout en Donvil verhinderde dit.
En de ongeschreven wet in het voetbal kwam ook nu uit. Bij de eerste serieuze tegenstoot was het zover, Kristel Verelst koos over links het hazenpad, uit een scherpe hoek kon ze toch Van Troy verslaan. 2-1. En of dit niet genoeg was, deed Jessy Torreele dit 10 minuten later over op rechts. Zij plaatste de bal echter wel mooi over Van Troy. 3-1

Even werd gevreesd dat de Vlimmerse kopjes nu zouden gaan hangen en een kleine afstraffing in de maak was. Niets was echter minder waar, redelijk vlug namen de bezoekers het heft terug in handen, de aansluitingstreffer van Kim Van Boxel (3-2) kwam echter te laat om alsnog een punt uit de brand te slepen. Eindstand: 3-2.

Ondanks het verlies mochten de bezoekers met opgeheven hoofd het veld verlaten … misschien waren ze wel de morele winnaars van de namiddag.