STVV komt goed weg op Schiervelde

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
STVV komt goed weg op Schiervelde
Foto: © SC

Roeselare en Sint-Truiden hebben zaterdagavond op Schiervelde 1-1 gelijkgespeeld. Roeselare verdiende beter, maar werd genekt door een vroeg doelpunt.

De wedstrijd was nog maar net afgetrapt, of STVV stond al op voorsprong. De jonge
Jeroen Simaeys kopte al na 35 seconden de 0-1 tegen de netten. Het was het begin van een bijzonder aangename partij, met kansen bij de vleet. Vooral Roeselare mocht zich terecht afvragen waarom het niet meer kon scoren. Eerst was er Rocky Peeters, die een uitstekende mogelijkheid pal op doelman Boeckx trapte. Niet veel later was er Annys, wiens vrije trap maar net naast doel vloog. Vandamme kwam er al even dicht bij, maar het jonge talent zag zijn lob gered worden door een opnieuw goedkeepende Boeckx.

En de kansen bleven komen. Zowel Peeters als
Coquelet misten opgelegde kansen. Eloi zag zijn kopbal dan weer net naast vliegen. Kortom: Sint-Truiden mocht van geluk spreken dat het bij de rust nog steeds 0-1 voorstond. De Kanaries werden weggedrukt door Roeselare, dat zich niet efficiënt genoeg toonde voor doel. Getuige daarvan de acht hoekschoppen voor de rust, waarvan géén enkele doelgevaar opleverde.

Na de pauze meer van dat: Roeselare domineerde, maar was veel te laks in de afwerking. Boeckx verrichte uitstekend werk en hield
Joly, Dufoor en Vandamme van een doelpunt. Net toen de supporters van Roeselare beseften dat het wel eens een heel frustrerend avondje kon worden, werd er gescoord. Rocky Peeters scoorde zijn zesde doelpunt van het seizoen uit de elfde corner (!) van de partij.

Toch kon Roeselare de druk van voor de gelijkmaker niet verderzetten na de 1-1. Sint-Truiden wilde immers ook meer en bracht de partij weer in evenwicht. Beide ploegen kregen nog kansen op de volle pot, maar Mbonabucya en Hajnal aan de kant van de bezoekers en twee keer Eloi bij de thuisploeg misten. Ook een rode kaart voor
Peter Delorge bracht geen verandering meer in de score.

STVV behaalt zo een gevleid punt op Roeselare, waarmee het vrijwel niets opschuift in het klassement. De Kanaries blijven zeventiende. Roeselare, dat voor het seizoen precies op die plaats verwacht werd, doet veel beter en staat negende.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties