Charleroi bekert verder

Ruben Claesen

Charleroi kon in het eigen Stade du pays de Charleroi niet overtuigen, het versloeg tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven, al zat er voor de bezoekers zeker meer in. Ex-spits van OHL François Sterchele en Abdelmajid Oulmers maakten de goals.

De thuisploeg nam een goede start, want al na acht minuten kon Françcois Sterchele de score openen, al hing er een aardige buitenspelgeur aan de goal. De bezoekers ondergingen de wet van Charleroi niet, maar konden toch niet echt tegenprikken. Een logische 1-0-stand bij de rust dus.

In de tweede helft zagen we een veel feller Leuven met twee goede kansen, maar Najib El Abbadi kwam eerst niet goed bij de bal, en even later trapte hij over. Een koude douche volgde: na een snelle counter stond Sterchele plots alleen voor keeper Berghmans, Sterchele was niet zelfzuchtig en bood Oulmers de 2-0 aan. Bij die stand bleef het ook, al was er tevens minder fraai nieuws te noteren. Even voor affluiten raakte OHL-speler Ugo Nwadikwa namelijk ernstig geblesseerd, meer dan waarschijnlijk liep hij een beenbreuk op.  [AN]