Analyse Winteranalyse Geel

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Geel
Foto: © SC

Winteranalyse - Verbroedering Geel

Over één zaak kunnen we het, in principe, allemaal eens zijn. In de competitie kan het voor Verbroedering Geel nog moeilijk slechter gaan dan het nu het geval was. De club staat momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats in het klassement met zestien punten. Met enkele overwinningen op rij zou het er al heel wat beter kunnen uitzien.
 
Nog voor het seizoen begonnen was sprak men bij Geel al over de subtop en misschien zat er nog een uitschieter in. Maar al snel bleek dat de club een grijs seizoen tegemoet ging. In de eerste negen wedstrijden van de competitie kon de club maar één keer winnen en zakte het al snel naar de onderkant van het klassement. Niet enkel de prestaties waren niet positief, maar ook de extrasportieve zaken waren slecht. De club belandde in een heuse omkopingszaak. Verbroedering Geel zou Waasland-spelers Jerry Poorters en Sebastien Dufoor benaderd hebben in de aanloop naar de ontmoeting tussen beide clubs in de eindronde van vorig seizoen. De Controlecommissie beweerde dat er voldoende bewijzen waren en wou niets minder dan de degradatie van de Kempense tweedeklasser. Geel zal op het einde van het seizoen wellicht terugverwezen worden naar derde, maar de club zelf is daar niet mee akkoord en is nog steeds in beroep.
 
In de zestiende finale kwam er dan toch een lichtpuntje voor de toen nog rode lantaarn dragende club. Geel won van het grote Anderlecht met strafschoppen en mocht zo een ronde verder. Maar lang duurde het allemaal niet, want in de achtste finale ging het op eigen veld onderuit tegen seizoensrevelatie Zulte Waregem. Na de bekeroverwinning tegen Anderlecht ging het stilaan beter voor Geel in de competitie en de nodige punten werden gehaald, zodat de club uit een diep dal klauterde en stilaan bij de grote groep terecht kwam.   [AN]

    => Lees de voorbeschouwing van Geel
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties