Ceulemans tevreden over koopjes

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ceulemans tevreden over koopjes
Foto: © SC

Club Brugge-trainer Jan Ceulemans toont zich tevreden met de winterkoopjes in Het Nieuwsblad. De Slovaakse sterkhouder in de verdediging Marek Spilar vertrekt na de winterstop naar Nagoya Grampus Eight om ginds nog wat poen te scheppen, maar Club zat niet stil en haalt vrijwel zeker Elrio Van Heerden weg bij het Deense FC Kopenhagen.

De transfer van Spilar naar Nagoya is nog altijd niet rond. De feestdagen verhinderen een snelle administratieve afhandeling van de overgang. Maar dat tussen de beide clubs alles beklonken is, is een feit. Elrio Van Heerden kan zoals eerder vermeld Club Brugge niet meer ontsnappen. Het enige vraagteken is nog wanneer de Zuid-Afrikaan naar Brugge komt: straks of op het einde van het seizoen. Van Heerden zal sowieso naar de Afrika Cup trekken met zijn land.

"Spilar is een verlies", beseft Jan Ceulemans. "Het is heel jammer, want we hadden hem nog goed kunnen gebruiken in de tweede ronde. Maar ik begrijp het bestuur. Je weet dat Marek toch de club verlaat op het einde van het seizoen en als je er nu nog geld voor krijgt, moet je het niet laten. We moeten trouwens ook niet wanhopen, met Jason Vandelanoitte hebben we al een goede opvolger in huis. Verder hoor ik ook dat de revalidatie van Joos Valgaeren vlot verloopt en we kunnen ook nog altijd Philippe Clement terughalen uit het middenveld." Club zal trouwens van de nood een deugd moeten maken want zo trekt de jonge Matthias Trenson mee op stage naar het Spaanse Benahavis.

Goed nieuws is er natuurlijk over Elrio Van Heerden. Jan Ceulemans is enthousiast: "Hij kan als diepste man op het middenveld acteren, of vooral toch vanaf de rechterkant. Zelf zag ik hem niet aan het werk, maar Marc Degryse is vol lof over hem. Hij kan ten vroegste eind februari meedoen, want tot zolang is er de Afrika Cup. Club heeft wel een tendens vooral in de winter transfers te doen, en dat vind ik uitstekend. Van Heerden is een man voor de toekomst. Als hij al een paar maanden vroeger kan komen, is dat goed voor zijn integratie. Bovendien heeft hij in Denemarken al veel ervaring opgedaan. Mocht die jongen rechtstreeks vanuit Zuid-Afrika hier gedropt worden, dan zou dat een heel ander verhaal zijn", aldus Ceulemans. 

Vanuit Denemarken komen trouwens de berichten dat Van Heerden snel, dribbelvaardig en in staat is met één actie een hele verdediging het bos in te sturen. Zo gaf Het Nieuwsblad aan, de Wilhelmsson van FC Kopenhagen. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties