Grazer AK ontslaat succestrainer

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Grazer AK ontslaat succestrainer
Foto: © SC

Walter Schachner is tot zijn eigen ontzetting niet langer trainer van de Oostenrijkse eersteklasser Grazer AK. De coach die de club in 2004 nog naar de dubbel in het Alpenland leidde, moet zijn plaats afstaan aan de Deen Lars Söndergaard

Volgens een verklaring van Grazer AK-voorzitter Harald Sükar was er onenigheid ontstaan over de bezuinigingsoperatie die de club moet doorvoeren. Op het allerlaatste moment gaf Schachner aan zich toch niet in de plannen te kunnen vinden.

Toch lijkt er meer mee te spelen dan alleen een geldkwestie. Zo had kapitein Anton Ehmann het ontslag van de trainer zien aankomen. In de Oostenrijkse krant Der Standard had hij laten optekenen dat het trainersontslag een kwestie van tijd was, want dat de spanning steeds meer voelbaar werd.

Schachner was duidelijk verrast over het nieuws van zijn ontslag maar wilde verder geen commentaar geven. Hij wil de verklaringen van de voorzitter eerst horen, maar als die onwaarheden vertelt, zal hij niet aarzelen om te reageren. Schachner was erg succesvol bij de club uit Karinthië. Sinds zijn komst in oktober 2002 behoort GAK tot de Oostenrijkse topclubs. Momenteel bezet Grazer AK de derde plaats in de Oostenrijkse eerste klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties