Derby op Prime Sport

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Derby op Prime Sport
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uiteraard ook dit weekend weer een hoop voetbal op Prime Sport, de sportzender van Telenet Digital TV. Match van de week is deze week de derby van Manchester tussen United en City.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 14 januari om 13u35 op PRIME SPORT: PREMIER LEAGUE: MAN. CITY – MAN. UNITED (Match v.d. WEEK)
City tegen United, een Mancunian Derby. Zoals de achtervoegsels verraden, ontvangen de lads van ’t stad de verenigde krachten uit de regio. Beide clubs zitten met een licht gecontesteerde manager. Stuart Pearce werd de eerste maanden bij City de hemel in geprezen maar de wittebroodsweken zijn voorbij na een 1 op 12. De situatie van Ferguson is ondertussen al bekend na de teleurstellende resultaten dit seizoen op alle vlakken. De derby is voor beiden een ideale gelegenheid om weer wat krediet op te bouwen voor de rest van het seizoen. Man. City – Man. United, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending om 16u45 op PRIME SPORT2 en zondag om 7u45 op PRIME SPORT.

Zaterdag 14 januari om 15u55 op PRIME SPORT: PREMIER LEAGUE: LIVERPOOL - TOTTENHAM
Liverpool werd dit weekend op de valreep niet en Tottenham net wel uitgeschakeld in de FA Cup. Een Liverpool-fan had eerder dit seizoen een op het eerste zicht compleet geschifte gok gewaagd. Voor 200 pond beweerde hij dat Xabi Alonso dit seizoen zou scoren vanop de eigen helft met een notering van 125 tegen 1. In de 90ste minuut scoorde Xabi Alonso in extremis de 3-5 tegen Luton vanop…60 meter, de eigen helft dus! De fan was plots 25.000 pond rijker. Nog iemand zin in een gokje voor dit weekend?
Liverpool – Tottenham, met commentaar van Carlo Wilmots. Heruitzending zondag om 12u op PRIME SPORT2.

Zaterdag 14 januari om 18u10 op PRIME SPORT: PREMIER LEAGUE: BLACKBURN - BOLTON
Blackburn en Bolton, twee Engelse teams die graag hun defensie een extra Spaans tintje willen geven. Blackburn ziet wat in Mejia van Real en Bolton wil een mogelijk vertrek van de ene Spanjaard, Campo, opvangen met de komst van een andere, Cesar van Deportivo. Of de liefde wederzijds is, valt nog af te wachten. Voorlopig doen ze het met hun vertrouwde elftallen. Blackburn – Bolton, een duel in de subtop, wordt van commentaar voorzien door Bram Lambert.

Zaterdag 14 januari om 20u10 op PRIME SPORT: PRIMERA DIVISION: BETIS - ATLETICO
Atletico presteert dit jaar ondermaats. Niet dat van Betis het tegendeel kan beweerd worden maar in Madrid beginnen de fans nu toch stilaan te morren. Eén persoon heeft het alvast verkorven en dat is coach Bianchi maar deze kan nog steeds rekenen op de steun van het bestuur. Winst is voor beide ploegen van levensbelang maar voor Bianchi hangt z’n job er misschien van af want de vraag is hoe lang het bestuur de smeekbeden van de supporters nog kan negeren? Betis - Atletico wordt van commentaar voorzien door Luc van Doorslaer. Heruitzending zondag om 8u15 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 14 januari om 21u30 op PRIME SPORT2: KICK’n’RUSH
Kick’n’Rush, da’s van hetzelfde kaliber als rock’n’roll. Swingend en sexy, onvervalst Angelsaksisch, en een adrenalinestoot recht in het hart. Deze week is er Man. City – Man. United en Liverpool-Tottenham. Tania Prinsier kruipt in de stoel van presentatrice. Kick’n’Rush, het beste magazine over de Premier League, zaterdag om 21u30, op PRIME SPORT2. Heruitzending een uur later op PRIME SPORT2 en vijf minuten voor middernacht op PRIME SPORT. Er is ook nog een herkansing op zondag, om 11u25, 11u55 en 16u25 op PRIME SPORT.

Zaterdag 14 januari om 21u55 op PRIME SPORT: PRIMERA DIVISION: VALENCIA - OSASUNA
Osasuna doet halverwege de competitie nog altijd mee voor de prijzen, zelfs nog voor de hoofdprijs. In hun Estadio El Sadar waren ze tot nu toe oppermachtig en hebben ze pas vorig weekend een eerste punten weggegeven aan Santander. Op verplaatsing loopt het dan weer net iets minder. Valencia weet dit ook en zij zien de komst van de Basken als een mooie gelegenheid om bij winst opnieuw in hun spoor te komen. Valencia - Osasuna wordt van commentaar voorzien door Jan Dewijngaert. Heruitzending om 9u40 zondag op PRIME SPORT.

Zondag 15 januari om 12u25 op PRIME SPORT: EREDIVISIE: VITESSE - FEYENOORD
Terwijl Feyenoord z’n kern onlangs vergrootte, is Vitesse begonnen aan een inkrimping. Dissidenten Hersi en Vreven werden gedegradeerd tot B-spelers. Nochtans zouden ze hen goed kunnen gebruiken in hun strijd voor een Europees ticket, zeker tegen een Feyenoord dat de laatste weken goed op dreef is. Vitesse – Feyenoord, met commentaar van Bram Lambert. Een ruime samenvatting is voorzien op maandag om 21u op PRIME SPORT.

Zondag 15 januari om 14u25 op PRIME SPORT: EREDIVISIE: AJAX - NEC
De vraag die in Nederland en vooral bij Ajax gesteld wordt, is hoeveel doelpunten je koopt voor 9 miljoen euro, een recordbedrag in Nederland. Want enkel en alleen daarom is Klaas Jan Huntelaar aangetrokken. Aan humor en nuchterheid ontbreekt het de jonge kerel alvast niet. Op de vraag of het prijskaartje niet als een loden last rond z’n nek hangt, keek ie even naar beneden en antwoordde droogweg: “Zien jullie iets hangen?” Sterk! Ajax – NEC met commentaar van Wilfried Mostinckx. Heruitzending is er zondag om 16u45 op PRIME SPORT2. Een ruime samenvatting is voorzien op om 22u55 en maandag om 21u30 op PRIME SPORT.

Zondag 15 januari om 16u55 op PRIME SPORT: PREMIER LEAGUE: SUNDERLAND - CHELSEA
Vorig weekend won Sunderland voor het eerst nog eens een match sinds september. Coach Mick McCarthy is hierover zo in de wolken dat hij zelfs pretendeert dat zijn jongens nu ook zullen winnen tegen het grote, ongenaakbare Chelsea. Een ding verliest hij wel uit het oog en dat is dat is dat de Blues net iets sterker zijn dan de jongens van Northwich uit de Conference North. Mourinho zal hem wel met beide voeten op de grond zetten. Sunderland - Chelsea, met commentaar van Carlo Wilmots.

Zondag 15 januari om 18u55 op PRIME SPORT: PRIMERA DIVISION: BARCELONA - BILBAO
Terwijl Barcelona verder werkt aan het verstevigen van hun recordreeks van zeges, zit Bilbao met de handen in het haar. Thuis verloren ze alweer, dankzij een own-goal en een flater van de doelman, en nog steeds zitten ze vastgeketend aan die verdomde degradatieplaats. Met een verplaatsing naar Camp Nou is er voorlopig niet veel hoop op beterschap. Barcelona – Bilbao, commentaar is van Luc Van Doorslaer. Heruitzending om 22u30 op PRIME SPORT2 en een ruime samenvatting maandag om 22u op PRIME SPORT.

Zondag 15 januari om 20u55 op PRIME SPORT: PRIMERA DIVISION: REAL MADRID - SEVILLA
Dragutinovic, Drago voor de vrienden, scoorde dit weekend tegen Malaga een enig mooi doelpunt en droeg zo z’n ‘hakje’ bij aan de 3-1 winst. Sevilla staat hierdoor op een mooie 7de plaats, op slechts 1 puntje van de Koninklijke. Net dit weekend gaan ze op bezoek naar de hoofdstad en daar zullen ze hun ster van vorig seizoen, Baptista, ontmoeten. Wilt u weten wie een hak zet voor de ander kan dat zondag te weten komen tijdens Real Madrid – Sevilla om 20u55. Commentaar is van Gui Polspoel. Een ruime samenvatting is er op maandag om 22u30 op PRIME SPORT.

Maandag 16 januari om 20u00 op PRIME SPORT: BVO
Het Buitenlands Voetbaloverzicht is onze wekelijkse afspraak met de voetbalsterren. Robin Janssens is uw gastheer. In drie kwartier fietst hij door de hoogtepunten uit de Premier League, de Eredivisie, de Ligue 1 en de Primera Division:
  • PRIMERA DIVISION Overzicht van de negentiende speeldag met o.a. Barcelona-Bilbao, Real Madrid-Sevilla, Betis-Atletico en Valencia-Osasuna.
  • LIGUE 1 Overzicht tweeëntwintigste speeldag met oa Auxerre-Lens en Monaco-Bordeaux.
  • Premier League Overzicht van de tweeëntigste speeldag met o.a. Man. City-Man. United, Liverpool-Tottenham, Blackburn-Bolton en Sunderland-Chelsea.
  • Eredivisie Overzicht van de negentiende speeldag met o.a. Vitesse-Feyenoord en Ajax-NEC.
  • BVO heeft nog altijd heruitzendingen, dus kansen genoeg. Maandag om 23u op PRIME SPORT, en dinsdag om 16u30 op PRIME SPORT en om 20u30 op PRIME SPORT2.
Dinsdag 17 januari om 19u30 op PRIME SPORT: FRANCE FOOT
Via France Foot komt u alles te weten over de Ligue 1. Dit exquis magazine heeft als motto vive la France, en op het menu staan vooral veel doelpunten. Pakt Lyon een vijfde titel op rij ? Of komt de verrassing van Auxerre of Bordeaux ? En wie wordt de nieuwe topschutter ? Allemaal vragen waarop u een antwoord krijgt. France Foot, dinsdagavond om 19u30 op PRIME SPORT. Heruitzending om 22u30 op PRIME SPORT, woensdag om 17u op PRIME SPORT. Stefan Van Loock serveert u deze week oa Auxerre-Lens.

Dinsdag 17 januari om 20u00 op PRIME SPORT: GOLEADOR
Goleador, een portie Spaanse furie, wordt wekelijks op u losgelaten. Kom alles te weten over de Primera Division en geniet van de knapste dribbels, de vlotste combinaties en de mooiste doelpunten. Wordt het weer een tweestrijd tussen de grote tenoren, Barça en Real, of kan Valencia zich herpakken en hen het vuur aan de schenen leggen? Ronaldo wil er dit jaar 35 tegen de netten jagen. Grootspraak of zelfkennis van de Braziliaan? Een wekelijkse stand van zaken via Goleador, dinsdagavond om 20u op PRIME SPORT. Heruitzending om 23u op PRIME SPORT en woensdag om 17u30 op PRIME SPORT. Stefan Van Loock serveert u deze week oa Barcelona-Bilbao en Real Madrid-Sevilla.

Dinsdag 17 januari om 20u30 op PRIME SPORT: BRAZILIAANS VOETBAL: GUARANI - PORTUGUESA
In Brazilië spelen de clubs 2 verschillende competities per jaar. Vooraleer het Braziliaanse kampioenschap van start gaat, vindt er in elk van de 27 staten een regionale competitie plaats. Van half januari tot half april zenden we de interessantste partijen uit, voornamelijk uit de Carioca van Rio en de Paulista van Sao Paulo. We gaan deze week van start met twee minder bekende namen uit de Paulista zijnde Guarani-Portuguesa. De man die jullie wegwijs maakt in het Braziliaanse doolhof van talent is Tim Wielandt. Heruitzending om 23u30 op PRIME SPORT2 en woensdag om 15u15 op PRIME SPORT.

Woensdag 18 januari om 20u en 21u45 op PRIME SPORT: MATCH VAN DE KIJKER
Voortaan krijg je bij PRIME de kans om een topper van een aantal jaren geleden terug te zien. Wedstrijden die in het geheugen van menig voetballiefhebber gegrift staan. We grasduinen in ons rijke archief en maken een selectie van vijf wedstrijden waaruit de kijker kan kiezen. Stemmen gebeurt via onze website www.prime.be Twee van deze wedstrijden worden vervolgens op woensdagavond uitgezonden. Twee matchen van en voor de kijker, woensdagavond om 20u en 21u45 op PRIME SPORT. Heruitzendingen donderdag om 17u en 18u45 op PRIME SPORT2.

Donderdag 19 januari om 20u30 op PRIME SPORT: BRAZILIAANS VOETBAL: MARILIA - PALMEIRAS
In Brazilië spelen de clubs 2 verschillende competities per jaar. Vooraleer het Braziliaanse kampioenschap van start gaat, vindt er in elk van de 27 staten een regionale competitie plaats. Van half januari tot half april zenden we de interessantste partijen uit, voornamelijk uit de Carioca van Rio en de Paulista van Sao Paulo. Voor onze tweede affiche gaat Palmeiras op bezoek bij Marilla. Palmeiras eindigde 4de in de nationale competitie en wist zich zo te plaatsen voor de Copa Libertadores. Oude bekenden uit Europa zijn Pavon (Inter, Atletico Madrid) en Juninho Paulista (Atletico Madrid, Celtic, M’Brough). Marilla – Palmeiras met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending om 22u30 vrijdag om 16u45 op PRIME SPORT.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties