Anderlecht slechts gelijk, Westerlo onderuit

Anthony Van der Planken

De tweede dag van de heenronde van de Belgische voetbalcompetitie is een heuse bijltjesdag geworden. Nadat Standard eerder op de dag tenonder ging tegen Zulte Waregem, geraakte Anderlecht niet verder dan een gelijkspel tegen Cercle.

Beide ploegen scoorden twee keer in het Constant Vanden Stock - Stadion. Cercle kwam in de tweede helft op voorsprong via Meyssen, wat ook lang het enige doelpunt leek te gaan worden. Vanden Borre stelde echter 18 minuten voor het einde gelijk. Anderlecht drukte door, maar stootte al gauw op een tegentreffer van Dieter Dekelver. Toch werd het nog 2-2 via aanwinst Nicolas Frutos. Daar bleef het echter bij, zodat Anderlecht naar de derde plek zakt en op één puntje van het leidersduo Club Brugge - Standard blijft.

Ook Westerlo ging thuis verrassend onderuit. Germinal Beerschot kwam met 1-3 winnen in 't Kuipje. Jonas De Roeck scoorde de openingstreffer, Tosin Dosunmu nam de twee andere doelpunten voor zijn rekening. Chris Janssens trof onderweg nog raak aan de andere kant.

Het degradatieduel tussen Sint-Truiden eindigde in een 1-1 gelijkspel. Mbonabucya scoorde na 20 minuten de 1-0, Nunes maakte vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker. Ook Lokeren - Moeskroen werd 1-1, met doelpunten van Sanchez en Bancé.

Gent maakte ondertussen gehakt van La Louvière. Zoko, Boussoufa en Lombaerts hadden nog voor het halfuur de wedstrijd beslist. Beveren en Roeselare speelden tenslotte 1-1 gelijk. De twee doelpunten - van Eloi en Gervinho - stonden nog voor de tiende minuut op het scorebord.