Reacties na de Antwerpse derby

De derby tussen Berchem en Wilrijk eindigde op een 1-1 gelijkspel. Trainer Marc De Mulder (Wilrijk) en assistent-trainer Gilbert Van den Bempt (Berchem) konden zich vinden in de einduitslag.

Marc De Mulder: “De eerste helft was volledig voor Berchem, de 1-0 aan de pauze was dus meer dan verdiend. Voor het eerst als trainer van Wilrijk heb ik aan de rust een donderpreek gehouden, en met resultaat. Na de rust zijn we beter beginnen voetballen. Ik vond het een sportieve derby met geen enkele overtreding over het randje.” Trainer van Berchem, Urbain Spaenhoven, kwam zijn collega ondertussen proficiat wensen met de uitslag. “Diep in de tweede helft ben ik dan naar de tribune gestuurd toen ik uitvloog naar de lijnrechter, het was in geen jaren buitenspel, maar ja. Nochtans had ik gezworen om nooit meer uit de technische zone verwijderd te worden (lacht).”

De trainer van Wilrijk had heel wat lof over voor “zijn” Berchem, De Mulder voetbalde immers lange tijd op het Rooi. “De toekomst van Berchem oogt zeer mooi, de twee recente aankopen zijn echte aanwinsten voor Berchem. Ik heb gisteren Rupert Suply bezig gezien in de wedstrijd van de reserven, die jongen is werkelijk subliem. Berchem is zeker titelkandidaat, daar bestaat geen twijfel over denk ik. Vandaag waren ze aanvallend niet zo sterk vond ik. Ook achterin zat het niet snor, maar dat is logisch als je hun lijst van onbeschikbaren bekijkt. Als we vandaag met Nick Van Der Westerlaeken spelen dan winnen we hier, want die had in de tweede helft op snelheid het verschil kunnen maken. Ik hoop dat hij later dit seizoen toch nog enkele wedstrijd voor ons kan spelen.”

Gilbert Van den Bempt: “In de eerste helft hebben we de toon gezet, we hebben met een groot hart gespeeld. De wil om te winnen was zeker aanwezig, jammer dat we maar met een 1-0 ruststand zijn gaan rusten. Onderlinge conflicten kwamen dan opsteken in de tweede helft en dat leidde tot heel wat frustraties, zie maar naar de gele kaarten. Wilrijk durfde meer na de pauze terwijl bij ons de slordigheden konden opgestapeld worden. Die gelijkmaker kwam voort uit een overtreding op een van onze spelers, die gelijkmaker had dus eigenlijk nooit mogen vallen. Ik wil geen excuses inroepen, maar het was weldegelijk een overtreding. Op het einde komen we dan nog goed weg wanneer Alan Wolfaert met drie schitterende reddingen zijn netten verdedigde. Dit gelijkspel is zeker een juiste weergave van het spel. Volgende week naar Grimbergen, waar gelukkig een vijftal spelers terugkeren in de kern.” [AN]