Ahn trekt nu naar Duisburg

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ahn trekt nu naar Duisburg
Foto: © SC

Jung-Hwan Ahn heeft besloten zijn geluk te gaan beproeven in de Duitse Bundesliga. De 29-jarige international van Zuid-Korea tekende bij staartploeg MSV Duisburg tot de zomer van 2007.

Duisburg is de derde club van Ahn. In 2000 kwam de Zuid-Koreaan voor het eerst naar Europa en ging hij zijn geluk beproeven bij Perugia. Echt overtuigen kon hij daar niet. Op het WK 2002 in eigen land blonk Ahn uit in de wedstrijd tegen Italië en dat werd hem in de laars niet in dank afgenomen. Het betekende het einde van zijn Italiaanse avontuur. 

Ahn keerde terug naar Azië en ging voetballen in de Japanse J-League. Hij kwam er uit voor Shimizu S-Pulse en Yokohama Marinos. Afgelopen zomer keerde hij dan toch nog eens terug naar het oude continent en tekende hij een contract bij het Franse FC Metz. Na zestien partijen in de hoofdmacht van de Franse staartploeg, zet hij nu zijn carrière voort in Duitsland waar hij straks ook mag schitteren met zijn land op de Wereldbeker. De 57-voudige international is zonder meer een vaste waarde in de selectie van de Nederlandse bondscoach Dick Advocaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties