Ivoorkust behaalt tweede overwinning

Ivoorkust behaalt tweede overwinning
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivoorkust heeft ook de tweede wedstrijd op de Afrika Cup gewonnen. Nu werd Libië verslagen met 2-1. Met 6/6 zitten de Ivorianen bijna in de kwartfinale.

Ivoorkust had de eerste wedstrijd van het toernooi al gewonnen na een strafschopgoal van Drogba. Na amper tien minuten kwamen de Ivorianen op voorsprong. De Libische goalie kreeg een schot van Koné niet onder controle en Drogba was goed gevolgd om zijn tweede van het toernooi te maken. Ivoorkust kreeg nog enkele kansjes. De beste was voor Akale, maar nu zat Ghzalla er wel goed bij. Ook Libië kwam eens dreigen. Een vrije trap van El Taib zeilde over de goal. Voor de Ivorianen kwamen zowel Koné als Drogba nog dicht bij een tweede treffer, maar hun kopballen troffen geen doel. Vijf minuten voor de koffie kwam Libië verrassend langszij. Muntaser vond Ezwae voor doel en die maakte het af. 

Meteen na de pauze stifte Drogba de bal over Ghzalla. Zijn bal ging net naast de kooi buiten. Na een prachtige één-twee tussen El Taib en Abdusalam was de verrassing bijna compleet. Karra kreeg de bal in de voeten, maar zijn poging strandde op de paal. Een kwartier voor het einde kon Ivoorkust toch nog de drie punten bemachtigen. Een voorzet van Koné werd binnengekopt door Yaya Touré.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties