Eto'o doet het opnieuw

Kristof Blomme

Kameroen heeft ook de tweede wedstrijd op de Afrika Cup gewonnen. Nu waren de 'ontembare leeuwen' met 2-0 te sterk voor Togo. Hierdoor kwalificeerde het zich meteen voor de kwartfinale.

Na zeven minuten kreeg Kameroen een vrije trap op een interessante plaats. Eto'o probeerde het rechtstreeks, maar Agassa pakte. Halfweg de eerste helft mocht Webo vrij op doel trappen. Hij was niet koelbloedig genoeg en schoot hoog over. Tien minuten voor de pauze kwam Togo voor het eerst dreigen. Adebayor, die nu wel mocht aantreden van coach Keshi, vond Aziawonou. Die trapte van ver op doel, maar Souleymanou was attent. Vijf minuten voor de pauze kon Eto'o nogmaals dreigen via een vrije trap. Opnieuw zeilde de bal over de goal.

Na zeven minuten in de tweede periode zette Njitap zich achter een vrije trap. Hij vlamde het leer tegen de dwarsligger. Tien minuten later zette Samuel Eto'o een prachtige actie op. Hij schoot knap op doel, maar de redding van Agassa was even goed. Vijf minuten later was het toch raak voor de aanvaller van Barcelona. Een afvallende bal knalde hij heerlijk tegen de touwen. Tien minuten voor het einde probeerde Eto'o het nog eens van ver. Het schot van de gevaarlijke spits week af en vloog zo net naast. Drie minuten voor affluiten verzekerde Kameroen zich van de drie punten. Eto'o vond Meyong Ze voor doel, die knap afmaakte. De Kameroeners halen zes op zes en stoten zo door naar de kwartfinale.