Zuid-Afrika verliest en ligt eruit

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zuid-Afrika verliest en ligt eruit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Club Brugge zullen ze er niet om malen, maar Zuid-Afrika is na het 2-0-verlies van vandaag tegen titelverdediger Tunesië uitgeschakeld in de Afrika Cup. Tunesië met als bondscoach Roger Lemerre stoot door naar de kwartfinale. 

De ploeg van bondscoach Ted Dimitru kwam er amper aan te pas tegen de Adelaars van Carthago. Slechts met enkele counters konden de Bafana Bafana even voor gevaar zorgen. Benni McCarthy kon op één van die counters tegen de paal knallen in de eerste helft. Na de rust moest de Tunesische doelman Ali Boumnijel enkel nog een schot van Peter Nomvethe redden.

Tunesië was heel wat sterker dan de Zuid-Afrikanen. Zo scoorde Dos Santos al na tien minuten de openingstreffer op aangeven van Hatem Trabelsi, maar de scheidsrechter keurde de goal onterecht af vanwege buitenspel. Dos Santos zou toch zijn goal krijgen. Een kwartier voor de rust gaf McCarthy hem de bal cadeau, waarna de Tunesiër met Braziliaanse roots vanop twintig meter Zuid-Afrika-doelman Calvin Marlin te grazen nam. Marlin ging overigens niet vrijuit bij die goal want hij liet de bal klunzig onder zich heen glippen.

Na een uur besliste Selim Benachour de ietwat teleurstellende en eenzijdige wedstrijd. Op aangeven van Trabelsi knalde hij van dichtbij in de winkelhaak. Daarmee besliste hij definitief het lot van Zuid-Afrika en Zambia die beiden na hun onderlinge wedstrijd hun biezen mogen pakken. Elrio Van Heerden zal dus erg snel zijn opwachting kunnen maken bij Club Brugge. Tunesië en Guinée gaan naar de kwartfinale en bepalen onder elkaar wie groepswinnaar wordt.

Stadion: Border Guard Stadium, Alexandrië
Toeschouwers: circa 10.000
Scheidsrechter: Evehe Divine Raphaël (Kameroen)
Strafschoppen: geen
Doelpunten: 33' Dos Santos 1-0, 57' Benachour 2-0
Tunesië: Boumnijel, Haggui, Ayari, Jaidi, Trabelsi, Mnari, Chedli, Ben Saada, Benachour (78' Jemaa), Dos Santos (82' Gmamdia), Namouchi.
Zuid-Afrika: Marlin, Katza (65' Gaxa), Mere (85' Mphela), Issa, Mabizela, Vilakizi, Van Heerden, D. Tshabalala, Nomvethe, McCarthy, Zuma (73' Nkosi)
Gele kaarten: 22' Zuma
Rode kaarten: geen

 

 



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties