Beloften ontmoeten Griekenland

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Beloften ontmoeten Griekenland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Zwitserse Montreux wordt niet alleen geloot voor Euro 2008, maar ook voor het beloftentoernooi één jaar eerder. De jonge Rode Duivels kregen alvast een zware loting toegespeeld.

De Belgische beloften zijn vanwege hun goede prestaties in de vorige voorrondes vrijgesteld voor de eerste voorronde, die nog voor 15 juli van dit jaar gespeeld moet worden. In de tweede ronde moeten ze wel aan de bak. De loting is alvast erg zwaar, want België kreeg als reekshoofd Griekenland voorgeschoteld. Het derde team in de poule komt uit de eerste voorronde. Wellicht wordt dat Ierland, aangezien zijn de grote favoriet zijn tegen Azerbeidzjan.

Een zware loting dus, want Ierland was verreweg het sterkste team dat België uit de eerste voorronde kon trekken. San Marino, Luxemburg en Malta hadden wellicht veel leukere tegenstanders geweest. Enkel het beste team van de drie gaat door en moet bovendien dan nog eens een derde voorronde afwerken met rechtstreekse uitschakeling.

België miste op een haar na het beloftentoernooi van dit jaar. De Rode Duivels werden in de laatste minuut van de play-offs uitgeschakeld door Oekraïne.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties