Ghana houdt kansen gaaf

Kristof Blomme
| 0 reacties
Ghana houdt kansen gaaf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ghana klopte in groep D Senegal met het kleinste verschil. Amoah zorgde voor de enige goal. Dankzij deze overwinning tellen de Ghanezen nu evenveel punten als Senegal.

Ghana had de vorige wedstrijd verloren tegen Nigeria. Het moest dus vol aan de bak om alsnog een kans op de kwalificatie te behouden. Ghana begon dan ook het sterkst aan de partij. Dramani zette zich door op links en vond Amoah voor doel. De aanvaller miste echter zijn schot. Twee minuten later was het wel raak. Amoah werd diep gestuurd en nu werkte hij wel beheerst af. Ghana bleef ook na de openingstreffer de gevaarlijkste ploeg. Een vrije trap van Pantsil werd door Frimpong op de dwarsligger gekopt. De enige kans voor Senegal in de eerste periode was voor Diouf. Hij kopte een voorzet van Camara naast de kooi van Adjei.  

Na nog geen minuut in de tweede helft kreeg Kingston de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Hij mocht alleen op Sylva afstormen, maar hij raakte niet voorbij de Senegalese goalie. Senegal had het begrepen en eindelijk begon het ook wat in de eigen kansen te geloven. Eerst ging een vrije trap van Diouf net over. Daarna misten ook Camara en Barry doel. Halfweg de tweede periode moesten beide teams met tien man verder. Kingston en Beye werden na een opstootje uitgesloten. Na het incident bloedde de wedstrijd dood en hield Ghana gemakkelijk stand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties