Prime pakt weer stevig uit

Prime pakt weer stevig uit
Foto: © SC

Prime pakt weer stevig uit met buitenlands voetbal dit weekend. Wij brengen u een overzicht:

Zaterdag 28 januari om 15u55 op PRIME SPORT: FA CUP: EVERTON - CHELSEA
Chelsea wil alles winnen dit seizoen: landstitel, Champions League en als het even kan ook nog de FA Cup. Maar dan moeten de Blues wel voorbij Everton, iets wat in de Premier League dit seizoen niet lukte. Everton – Chelsea, in de vierde ronde van de FA Cup, met commentaar van Luc van Doorslaer. Heruitzending om 19u10 op PRIME SPORT2 en zondag om 7u25 op PRIME SPORT.

Zaterdag 28 januari om 17u10 op PRIME SPORT2: LIGUE 1: BORDEAUX - LENS
Voetbal is geen oorlog, voetbal is geen halszaak: en dat besef komt zeker wanneer je zwaar wordt getroffen in je privéleven. Aruna Dindane verloor vorige week onverwacht z’n vijf maanden oude dochtertje Raïssa. De match tegen Bordeaux is dan niet meer dan een betekenisloze voetnoot. Ook al voelen ze mee met Aruna, z’n ploegmaats van Lens moeten aan de bak in Bordeaux. Commentaar is van Carlo Wilmots. Heruitzending op zondag om 10u55 op PRIME SPORT2 en om 12u25 op PRIME SPORT.

Zaterdag 28 januari om 18u35 op PRIME SPORT: FA CUP: BOLTON - ARSENAL
El Hadji Diouf ontsnapte in Senegal zopas aan een veroordeling voor vermeend geweld tegen de ex-vrouw van Fadiga. Nu deze zorgen van de baan zijn, kan hij zich mentaal klaarstomen voor een volgende zware dobber. Want met de komst van Arsenal kan je niet meteen spreken van een gunstige loting voor de Trotters. Bolton – Arsenal, uitzending om 18u35, met commentaar van Peter Morren. Heruitzending zondag om 12u40 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 28 januari om 20u40 op PRIME SPORT: PORTUGEES VOETBAL: BENFICA - SPORTING
Zaterdag staat Lissabon weer op z’n kop voor de clash tussen de twee voetbalgrootheden uit de stad. Het zijn twee instituten die wortels hebben tot diep in de Portugese samenleving. Sport Lisboa e Benfica gaat tegen Sporting Clube de Portugal op zoek naar eerherstel na een 2-1 verlies in de heenmatch. Benfica – Sporting, zaterdag om 20u40 op Prime Sport, met commentaar van Bram Lambert. Heruitzending zondag om 9u10 én om 14u55 op PRIME SPORT2. Er is ook nog een ruime samenvatting maandag om 21u05 op PRIME SPORT.

Zaterdag 28 januari om 22u40 op PRIME SPORT: PRIMERA DIVISION: ATLETICO - DEPORTIVO
Eindelijk was het nog ‘ns zover voor Atlético: na tien competitiematchen zonder zege, na de bekeruitschakeling en na het ontslag van Carlos Bianchi. Eindelijk nog ‘ns een zege, op het veld van Zaragoza. Hopelijk trekt Atlético de lijn door thuis tegen Depor, dat het minstens een half jaar zal moeten stellen zonder z’n strateeg Juan Carlos Valerón. Atlético – Deportivo, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending zondag om 9u40 op PRIME SPORT.

Zondag 29 januari om 11u55 op PRIME SPORT: TORGALA
Gesmeed in de hoogovens van het Ruhrgebied, ingeblikt met Duitse grundlichkeit en via de Oostzee verscheept tot op uw bord. Damen und Herren, zondagmiddag krijgt u een matinee-voorstelling van de Bundesliga-sterren. Alle gespeelde zaterdagmatchen passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de Belgen, met vooral oog voor sterkhouder Daniël Van Buyten in Hamburg. Torgala, zondagmiddag om vijf voor twaalf. Onze presentator is Tim Wielandt. Heruitzending om 14u25 op PRIME SPORT2.

Zondag 29 januari om 12u25 op PRIME SPORT: EREDIVISIE: AJAX - UTRECHT
Amsterdam leefde twee weken in euforie na de aankoop van doelpuntenmachine Huntelaar maar na vorig weekend is de chaos er alleen maar groter geworden. Spelers vertrekken transfervrij, Boukhari wordt onafgebroken uitgefloten door de fans en coach Blind heeft halfweg het seizoen nog steeds geen duidelijk systeem. Het gelijkspel tegen NEC was tekenend voor de onrust die er heerst. Dit in tegenstelling tot Utrecht waar het vertrek van de ene Belg, Tanghe, simpelweg word opgevangen door de komst van een andere, Caluwé. Niet onaardige voetballer trouwens die kerel uit Londerzeel! Ajax – Utrecht, met commentaar van Carlo Wilmots. Een heruitzending is er om 16u40 op PRIME SPORT2 en maandag in het ochtendblok op beide kanalen. Een ruime samenvatting is er maandag om 21u35 op PRIME SPORT.

Zondag 29 januari om 16u25 op PRIME SPORT: KICK’n’RUSH
Kick’n’Rush, da’s van hetzelfde kaliber als rock’n’roll. Swingend en sexy, onvervalst Angelsaksisch, en een adrenalinestoot recht in het hart. Deze week geen Premier Leaguevoetbal, maar wel bikkelharde bekerduels. Everton neemt het op tegen Chelsea, Bolton ontvangt Arsenal. Tim Wielandt kruipt in de stoel van presentator. Kick’n’Rush, het beste magazine over de FA Cup, zondag om 16u25 op PRIME SPORT. Heruitzending om 18u25 op PRIME SPORT2.

Zondag 29 januari om 16U55 op PRIME SPORT: FA CUP: WOLVERHAMPTON – MAN. UNITED
Tegen Burton Albion stelde manager Sir Alex Furguson nog een veredeld B-elftal op met een teleurstellende 0-0 in de heenmatch als resultaat. Thuis klaarden ze de klus wel. De vraag is of hij hetzelfde elftal zal gebruiken tegen de Wolverhampton Wanderers die op een niet onaardige zevende plaats staan in de Championship. Sir Alex, vergis u niet, dit is de FA Cup en niet de Carlington Cup! Wolverhampton – Man. United, met commentaar van Luc van Doorslaer. Heruitzending om 18u55 op PRIME SPORT2, en maandag in het ochtendblok op beide kanalen.

Zondag 29 januari om 18u55 op PRIME SPORT: FA CUP: PORTSMOUTH - LIVERPOOL
Vanaf z’n aanstelling eind december spaart Manager Harry Redknapp kosten noch moeite om met Portsmouth de degradatie uit de Premier League te ontlopen. De FA Cup is daarbij een ideaal verzetje om het seizoen nog wat op te smukken en vertrouwen op te doen voor de competitie. Redknapp had in die optiek waarschijnlijk liever een andere tegenstrever geloot dan de Mighty Reds. When the going gets tough, the tough gets going, Harry! Portsmouth – Liverpool met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending maandag in het ochtendblok op beide kanalen.

Zondag 29 januari om 20u40 op PRIME SPORT2: LIGUE 1: MONACO - LYON
Wist u dat Lyon in competitieverband reeds elf keer scoorde met de kop en dat dat dertig procent van hun doelpunten inhoudt? De atletische spits Fred en de kleine Wiltord spannen hierbij de kroon. Het merendeel van die doelpunten werd gescoord op stilstaande fases. In het prinsdom weten ze wat hen te doen staat wanneer de Franse luchtmacht langskomt! Monaco – Lyon, commentaar is van Wilfried Mostinckx. Heruitzending is er om 22u55 op PRIME SPORT en maandag in het ochtendblok op beide kanalen. Maandag is er ook nog een ruime samenvatting om 22u30 op PRIME SPORT.

Zondag 29 januari om 20u55 op PRIME SPORT: PRIMERA DIVISION: CELTA de VIGO – REAL MADRID
Real Madrid heeft z’n vertrouwde schwung weer teruggevonden onder de nieuwe coach López Caro. Tegen Cádiz demonstreerden Roberto Carlos en Beckham nog ‘ns hun fantastische traptechniek, Robinho zette de kroon op het werk met een wereldgoal. Benieuwd of de sensationele doelman van Celta, José Pinto, ook zo makkelijk te kloppen zal zijn. Celta - Real, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending maandag in het ochtendblok op beide kanalen en samenvatting maandag om 22u op PRIME SPORT.

Maandag 30 januari om 20u00 op PRIME SPORT: BVO
Het Buitenlands Voetbaloverzicht is onze wekelijkse afspraak met de voetbalsterren. Robin Janssens is uw gastheer. In een klein uur fietst hij door de hoogtepunten uit de Premier League, de Eredivisie, de Ligue 1 en de Primera Division:
  • PRIMERA DIVISION Overzicht van de 21e speeldag met oa Celta De Vigo – Real Madrid en Mallorca - Barcelona
  • LIGUE 1 Overzicht 24e speeldag met oa Bordeaux – Lens en Monaco – Lyon.
  • FA Cup Overzicht van de 4e ronde met oa Bolton – Arsenal, Everton – Chelsea en Portsmouth – Liverpool.
  • Eredivisie Overzicht van de 21e speeldag met oa Ajax – Utrecht en Den Haag - PSV.
  • Bundesliga Overzicht van de 18e speeldag met oa M’Gladbach – Bayern en Nürnberg - Hamburg.
  • BVO heeft nog altijd heruitzendingen, dus kansen genoeg. Maandag om 22u55 op PRIME SPORT, en dinsdag om 18u25 op PRIME SPORT.
Dinsdag 31 januari om 19u30 op PRIME SPORT: FRANCE FOOT
Via France Foot komt u alles te weten over de Ligue 1. Dit exquis magazine heeft als motto vive la France, en op het menu staan vooral veel doelpunten. Pakt Lyon een vijfde titel op rij? Of komt de verrassing van Auxerre of Bordeaux ? En wie wordt de nieuwe topschutter ? Allemaal vragen waarop u een antwoord krijgt. France Foot, dinsdagavond om 19u30 op PRIME SPORT. Heruitzending om 22u30 op PRIME SPORT2 en woensdag om 17u op PRIME SPORT. Stefan Van Loock serveert u deze week oa Bordeaux – Lens en Monaco – Lyon.

Dinsdag 31 januari om 20u00 op PRIME SPORT: GOLEADOR
Goleador, een portie Spaanse furie, wordt wekelijks op u losgelaten. Kom alles te weten over de Primera Division en geniet van de knapste dribbels, de vlotste combinaties en de mooiste doelpunten. Wordt het weer een tweestrijd tussen de grote tenoren, Barça en Real, of kan Valencia zich herpakken en hen het vuur aan de schenen leggen? Ronaldo wil er dit jaar 35 tegen de netten jagen. Grootspraak of zelfkennis van de Braziliaan? Een wekelijkse stand van zaken via Goleador, dinsdagavond om 20u op PRIME SPORT. Heruitzending om 23u op PRIME SPORT2 en woensdag om 17u30 op PRIME SPORT. Stefan Van Loock serveert u deze week oa Mallorca – Barcelona en Valencia – Zaragoza.

Dinsdag 31 januari om 20u30 op PRIME SPORT2: BRAZILIAANS VOETBAL (Paulista): PALMEIRAS – PORTUGUESA SANTISTA
Het kleine Portuguesa Santista gaat op bezoek bij de koploper, die nog als enige ploeg over het maximum van de punten beschikt. Palmeiras trok onlangs nog een vedette en enfant terrible van het Brazilianse voetbal aan. Edmundo, soms geniaal soms onuitstaanbaar, kwam over van Figuerense. Gaat Palmeiras nu freewheelend door de Campeonato Paulista? Palmeiras – Portuguesa Santista, met commentaar van Tim Wielandt. Heruitzending om 22u55 op PRIME SPORT, woensdag om 17u op PRIME SPORT.

Dinsdag 31 januari om 20u55 op PRIME SPORT: PREMIER LEAGUE: FULHAM - TOTTENHAM
Tottenham presenteerde vorige week z’n nieuwe clublogo aan de buitenwereld. De fiere haan op z’n bal staat als vanouds fier te pronken maar werd in een moderner en strakker format gegoten. De sfeer en de reacties van zowel clubleden, speler en fans waren euforisch. Hopelijk voor hen blijft die roes aanhouden, ook na hun bezoek aan Craven Cottage. Fulham – Tottenham om 20u55 op PRIME SPORT. Commentaar is van Gui Polspoel. Heruitzending om 23u30 op PRIME SPORT2 en woensdag om 15u15 op PRIME SPORT.

Woensdag 1 februari om 20u40 op PRIME SPORT: PREMIER LEAGUE: ASTON VILLA - CHELSEA
Aston Villa en Chelsea hebben één ding gemeen: ze zijn allebei de beste ploeg van hun stad. Villa is de beste uit Birmingham, Chelsea de beste uit Londen. Maar daarmee houdt de vergelijking ook op: Chelsea staat resoluut op kop, Aston Villa probeert uit de degradatiezorgen te blijven. En een zege tegen de Blues zou al een flinke stap voorwaarts zijn. Villa – Chelsea, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending om 22u55 op PRIME SPORT2, en donderdag om 17u op PRIME SPORT.

Woensdag 1 februari om 20u55 op PRIME SPORT2: PREMIER LEAGUE: ARSENAL – WEST HAM
Op de Olympische Spelen zouden ze niet misstaan: de Hammers en de Gunners. Hamerslingeraars en karabijnschutters. Maar op een voetbalveld ? En dan gaan ze ook nog ‘ns de degens kruisen. Een regelrechte Londense clash, voor een uitzinnig publiek. Als dat maar goed afloopt. Arsenal ontvangt West Ham: commentaar is van Carlo Wilmots. Heruitzending om 22u40 op PRIME SPORT, en donderdag om 18u45 op PRIME SPORT.

Donderdag 2 februari om 20u30 op PRIME SPORT: BRAZILIAANS VOETBAL (Paulista): RIO BRANCO - CORINTHIANS
In Brazilië spelen de clubs 2 verschillende competities per jaar. Vooraleer het Braziliaanse kampioenschap van start gaat, vindt er in elk van de 27 staten een regionale competitie plaats. Van half januari tot half april brengen we u de interessantste partijen uit de Paulista, de competitie van Sao Paulo. Corinthians werd in 2005 op de valreep, na een knappe eindsprint, Braziliaans kampioen. Je zou kunnen verwachten dat ze in de Paulista, waar de tegenstand wat minder is, met de vingers in de neus alles winnen. Niets is minder waar want na drie wedstrijden zitten ze al met een nederlaag opgezadeld. Commentator is Gui Polspoel. Heruitzending om 22u30 op PRIME SPORT, en vrijdag om 17u15 op PRIME SPORT.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties