Ajax verliest linksachter aan Inter

Harald Berings
| 0 reacties
Ajax verliest linksachter aan Inter
Foto: © SC

De Braziliaan Maxwell verlaat Ajax en trekt naar de Serie A. Op haar website laat Internazionale immers weten een akkoord bereikt te hebben over de linksachter. Hoeveel Inter betaalt voor Maxwell, is nog niet duidelijk.

'We hebben een overeenkomst bereikt met Maxwell,' wist voorzitter Massimo Moratti te vertellen. 'Er is hier veel respect voor hem, zowel als persoon als sportman.' Toch staat Inter met het aantrekken van de Ajacied voor een probleem: de nieuwe reglement in de Serie A schrijven immers voor dat het aantal buitenlanders bij de club het maximum heeft bereikt. Maxwell zou zo aan een kleinere Italiaanse eersteklasser worden uitgeleend om te acclimatiseren.

Wie alvast wél blij is met de komst van de Braziliaan is coach Roberto Mancini. 'Ik wou hem al aantrekken bij Lazio, maar dat ging toen niet door. Nu heeft hij nog grotere kwaliteiten, ook al herstelt hij nog steeds van een knieblessure.' Als het van Ajax afhangt, zal de 24-jarige Maxwell pas vertrekken aan het eind van het seizoen. Hij is echter nog tot april buiten strijd, én is in juni einde contract. Eerder dit seizoen wees Ajax al een bod van Chelsea en Juventus af, nu vertrekt hij dus gratis naar Milaan.

Maxwell zal alvast de symbolische Champions League-confrontatie met Internazionale moeten missen vanwege die blessure. De Amsterdammers en de Nerazurri nemen het in februari immers tegen elkaar op, met als inzet een plaats in de kwartfinales. Eerder verlieten ook Nigel de Jong en Steven Pienaar de club, en liet Tomas Galásek weten zijn aflopend contract niet te verlengen: een leegloop dreigt voor de Ajacieden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties