Lentezon Beerse - VCD E. Aalst 3-0

Guillaume Belaey

Thuisploeg  scoort 9 op 9

Eerste helft: Een keihard bevroren veld is niet bevorderlijk voor de liefhebbers van mooi voetbal, maar toch brachten beide ploegen een aangenaam kijkstuk op de mat. Na het studiekwartiertje bleek dat de thuisploeg de beste papieren kon hebben om de match naar zich toe te  trekken. In de 28’ vuurde Sarah Glazemaekers een SS-20 af op Eendracht’s doel, die werd niet ineens onschadelijk gemaakt en Tinne Vanhuele er als de kippen bij om het 1e thuisdoelpunt aan te tekenen. Daarna nog 2 dotten van kansen voor de thuisploeg. De bezoekers wel sterk in de slotminuten en er was een uitstekende Veerle Willekens nodig om een inzenden van Annelies Van den Steen in hoekschop te duwen.

Tweede helft:  De bezoekers versierden enkele hoekschoppen, maar de thuisdefensie bleek niet te verschalken. Na enkele doelrijpe kansen voor de thuisploeg mocht Tinne Vandenberghe  op de 67’ een strafschop, na handsspel, omzetten in een geruststellende 2-0 voorsprong. Aalst nu alles op alles en dus de vandaag foutloze Veerle Willekens nog eens aan het werk. Toch werd het overwicht van de thuisploeg nog verder in de score uitgediept. Tinne Vandenberghe kopte de 3-0 tegen de netten.

Op 15 dagen tijd is KFC Lentezon Beerse van de 12e naar de 9e plaats geslopen. Winst op Woluwe volgende speeldag kan die plaats zelfs bevestigen.