Newcastle wint makkelijk

Jimmy Wouters

Newcastle United heeft zaterdagmiddag een heel eenvoudige overwinning geboekt in de vierde ronde van de FA Cup. De ‘Magpies’ wonnen de uitwedstrijd bij het bescheiden Cheltenham Town met 0-2.

Zoals bij iedere Cup-wedstrijd begon de wedstrijd ook nu weer furieus. De thuisploeg zette meteen druk en koos direct voor de aanval. Toch slaagde de ploeg er nooit echt in om het de bezoekende defensie moeilijk te maken. Vlak voor de pauze kwam Newcastle dan op voorsprong.

In de 41e minuut kopte Michael Chopra de 0-1 tegen de netten. Nog geen twee minuten later werd de wedstrijd beslist. Een voorzet van Scott Parker werd door een Cheltenham-verdediger ongelukkig in eigen doel gewerkt.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg de bakens nog te verzetten. Newcastle viel hun aanvallen met gemak op en was aan de overzijde nog het dichtst bij een treffer, maar Shearer kwam net een voetje te kort om het leer in doel te werken. [AN]