Leekens: "Knappe eerste, mindere tweede helft"

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leekens: "Knappe eerste, mindere tweede helft"
Foto: © SC

In het gebruikelijk persbabbeltje na de wedstrijd bleven beide trainers Georges Leekens en Jos Daerden op dezelfde golflengte. Beiden vonden het een genietbare wedstrijd waarin Gent en Germinal Beerschot hun betere prestaties van na de winterstop onderlijnden.
 
Germinal Beerschot – trainer Jos Daerden : ,,Het was een wedstrijd met twee verschillende helften waarin Gent in de eerste helft de betere was. Mijn ploeg hanteerde te vaak hoge, lange ballen en dat bleek niet de beste oplossing om de Gentse defensie in de maling te nemen. Hierdoor konden we weinig echte kansen in mekaar knutselen. In de tweede helft liep het heel wat beter waarbij die aansluitingstreffer net voor rust ons het besef gaf dat winst een mogelijkheid was. Jammer was wel dat het harde veld een bijkomende tegenstander bleek die technisch voetbal ondermijnde. Net als Gent toonde Germinal Beerschot dat we na de winterstop tot de revelaties behoorden. Uiteindelijk won Gent maar we konden aanspraak maken op een gelijkspel’’.
 
Daar kon trainer Georges Leekens zich in terugvinden, al was hij niet lief over de staat van het veld: ,,We konden aanvankelijk het tempo er in houden hoewel de erbarmelijke staat van het veld de aanleiding was van vaak minder goed voetbal. We kregen geen geschenken van onze tegenstander, die na de winterstop toch sterkere tegenstanders onder knie kreeg. We blijven nu met die 12 op 12 in de lift. Al kan ik er niet onderuit te zeggen dat onze tweede helft minder goed was. Nu kijken we uit naar de bekerwedstrijd op Standard Luik woensdag aanstaande en hoop ik dat het enkelletsel van Grégoire geen probleem wordt. Straks in Luik willen we zorgvuldig naar de kwalificatie mikken.’’ [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties