Gerecht heeft nog meer namen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gerecht heeft nog meer namen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De uitzending van Panorama gisteren noemde veertien namen op die de te maken zouden hebben met de gokaffaire die het vaderlandse voetbal teistert, maar de speurders rond de Brusselse onderzoeksrechter Sylvania Verstreken hebben nog meer namen in hun proces-verbaal opgetekend. 

Wat het gerecht en de makers van de documentaire wel gemeen hebben is hun probleem om harde bewijzen te vinden. VRT-journalist Chris Van den Abeele zegt dat ze niet zeker zijn dat de genoemde spelers strafrechtelijke misdrijven gepleegd hebben, maar wel dat ze meegespeeld hebben in een bepaald spelletje.

In zijn zoektocht naar bewijzen trok Van den Abeele naar Patrick Moriau, burgemeester van het stadje Chapelle-lez-Harlaimont, vlakbij Charleroi. Daar woont ook officieel Pietro Allatta. Het is bekend dat Moriau een sportcentrum wil bouwen in zijn stad en naar eigen zeggen zou het vrij zijn van het grote kankergezwel dat het voetbal verziekt. Hij vernam van iemand achter de schermen hoe het er tegenwoordig aan toe gaat en met die man bracht hij de Panorama-journalisten in contact. Het gaat om een anonieme getuige die hoorde hoe een speler van Brussels 200.000 euro kreeg aangeboden om de wedstrijd tegen Lierse te vervalsen. De vraag is of dat de reden is waarom de auto van de echtgenote van Moriau in brand werd gestoken. Er is alleszins al een onderzoek opgestart in dat verband.

Ook Elio Di Rupo heeft zich al bemoeid met de zaken, maar dan wel in zijn eigen club AEC Bergen. Ook hij wilde al een schoonmaakoperatie op gang trekken. In september 2004 stuurde Di Rupo een brief naar AEC Bergen met de vraag om schoon schip te maken en bepaalde praktijken af te zweren om de reputatie van de stad Bergen en de sport weer op te krikken. Hij vroeg in die brief ook bepaalde mensen niet langer meer te ontmoeten. Patrick Moriau denkt dat ook de naam Allatta daarbij was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties