Ook Ronse kreeg Ye op bezoek

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ook Ronse kreeg Ye op bezoek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er komt maar geen einde aan de onthullingen in de gokaffaire die het Belgische voetbal teistert. Nu lijkt het er sterk op dat er ook bij Ronse wedstrijden beïnvloed werden door de gokmaffia, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Tweedeklasser Ronse maakte bekend dat de Chinese zakenman Zheyun Ye ook hen heeft benaderd om de sportieve touwtjes in handen te nemen. In ruil wilde Ye Ronse zo'n één miljoen euro geven. "Aanvankelijk zag ik eigenlijk niks verkeerds in het aanbod, maar een meerderheid binnen de vereniging voelde er niks voor om met de man in zee te gaan. Daarop is hij naar Geel vertrokken", vertelt algemeen manager Jean-Claude Stockman.

Toch lijkt het er op dat Ye ook na zijn vertrek bij Ronse invloed had op enkele spelers van de club. Enkele weken na het vertrek van Ye verloor Ronse onder verdachte omstandigheden met 0-5 van Waasland. Thierry Pister - die later de verdachte Finse ploeg AC Allianssi in handen kreeg - was toen nog trainer van Waasland. Ook Ronse-spelers Hocine Chebaiki en Mustapha Douai vertrokken later naar Allianssi.

Heel Ronse was na de partij erg verrast over het resultaat, des te meer daar de club het erg goed deed in tweede klasse. "Ook wij waren zwaar verrast door het resultaat van die wedstrijd", aldus Stockman. "Maar we hebben geen enkel bewijs dat sommige van onze spelers zich moedwillig lieten verliezen en moeten dus zwijgen."
Tot slot nog dit: Ronse-trainer Gerrit Laverge bood na de wedstrijd zijn ontslag aan omdat hij naar eigen zeggen gedegouteerd was over de houding van sommige spelers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties