Hannover blijft winnen, Hertha niet

Philippe Crols

Speeldag 21 dit weekend in Duitsland. Leider Bayern speelt net als Dortmund nog op zondagnamiddag, maar alle andere wedstrijden werden zaterdag al gespeeld. In dit overzicht vindt u een kort verslag van de wedstrijden van Hannover96, Mönchengladbach en Hertha Berlijn.

Wolfsburg - Hertha Berlijn  1-1

Hertha Berlijn is en blijft een ploeg waar weinig tot geen constante in zit. Tegen Wolfsburg kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Na een halfuur had de Braziliaanse spelmaker van de ploeg uit Berlijn, Marcelinho, Hertha nog wel op voorspong gebracht vanop de stip, maar in de tweede helft zorgde de Nederlandse verdediger Hofland ervoor dat beide teams vrede moesten nemen met een gelijkspel. Op het moment dat Hofland de gelijkmaker scoorde stonden de bezoekers al met tien man op het veld na de uitsluiting van Fathi. Tien minuten voor tijd werd ook Friedrich nog uitgesloten, maar zelfs met twee man meer kwam Wolfsburg niet meer aan een doelpuntje. Het bleef 1-1.

Eintracht Frankfurt - Hannover 96  0-1

En Hannover96 blijft vriend en vijand verbazen in de Duitse Bundeliga. De verplaatsing naar middenmoter Frankfurt is voor een ploeg als Hannover nochtans geen cadeau, maar toch werd er daar zaterdagmiddag wel gewonnen. Hannover won met het kleinste verschil, maar het was wel lang wachten op het beslissende doelpunt. Yankov schoot zijn ploeg een dikke tien minuten voor tijd naar de 0-1-overwinning. Hannover96 staat nu zesde op één punt van Hertha.

Duisburg - Mönchengladbach  1-1

Mönchengladbach is niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel bij staartploeg Duisburg. Van de Belgen bij de bezoekers mocht enkel Bernd Thijs de laatste twintig minuten invallen. Daems en Sonck mochten dus niet meespelen. Het zag er aanvankelijk niet goed uit voor de bezoekers. Lavric scoorde al na vier minuten spelen de openingstreffer voor de thuisploeg. Na twintig minuten spelen in de eerste helft sloegen de bezoekers in de persoon van Svensson echter terug, 1-1. In de tweede helft was het voor Gladbach lange tijd hopen op een punt, want na een uur spelen mocht Polanski vroegtijdig naar de kleedkamers. Het bleef echter 1-1. Gladbach is nu negende.