Lodz, Polen

Steven Bologne
| 0 reacties
Lodz, Polen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant bezoekt al enkele weken Belgische supporters her en der in de wereld. Eerder waren Texas, Mauritius en Australië aan de beurt. Deze week zoeken we het dichter bij huis, namelijk in Polen. Daar vinden we Carlot Renaud, vice-voorzitter van Mauves Empire 1978, een Pools Anderlecht-bastion.


Je bent Belg veronderstel ik?

Ja, maar ik woon in Lodz. Mijn vrouw is van Polen, zij is trouwens de president van de club.
 
Jullie hebben een naam dus zijn jullie een officiële supportersclub.

Ja tuurlijk. We hebben momenteel 43 leden, maar de club is niet altijd van ons geweest. Het jaar dat wij het hier overnamen, was het beste jaar.
 
Hoezo?
Anderlecht kocht Zewlakow en speelde in de Champions League tegen Wisla Krakow. Beter kan het als Belgische Pool niet worden.
 
Komen jullie vaak naar het Astridpark? En met hoeveel komen jullie dan?

We reizen drie maal per jaar met gemiddeld 15 personen per trip. Zo zijn we al in Wisla, Lyon en Munchen geweest. Ook bij de thuismatchen tegen Lokeren en Lierse waren we erbij. De volgende officiële trip zal voor de wedstrijd tegen Standard zijn, eind april. Maar sommigen onder ons waren aanwezig bij de wedstrijd tegen Genk. De match van de wederopstanding.
 
Kennen de Polen de Belgische competitie goed?

Heel goed zelfs. Ze volgen de prestaties van de broertjes Zewlakow, die hier af en toe in het nieuws verschijnen. Er wordt ook vaak gewed op wedstrijden. Helaas is Eurosport vorig jaar gestopt met de Jupiler League uit te zenden in Eurogoals. Maar nog veel leden van ons volgen nu RSCA via internet, RTBF of TV5 Europe. Ook in de andere richting gaat het goed. We organiseren immers binnenkort een trip naar hier. En dit voor de wedstrijd Lodz-Widzew. Er zullen dus verschillende RSCA-supporters naar Polen reizen. Dit zijn de ideale gelegenheden om te verbroederen met de Poolse fans en om het land en hun inwoners beter te leren kennen. 
 
Heeft jullie club een peter?

We hebben het gevraagd aan Michal Zewlakow maar hij weigert contact op te nemen met ons. Een spijtige zaak. We hebben wel veel contact met andere clubs, vooral die uit Toulouse. Ook Michou van “La Coupe” kennen we goed.
 
Komen jullie dan altijd samen voor de wedstrijden?

Als we in Polen zijn niet, maar soms komen we samen om een wedstrijdje te spelen of samen te gaan eten.
 
Tot slot, wat verwacht je nog van Anderlecht dit seizoen?

De titel en niets minder.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties