Rusland sluipt dichterbij

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Rusland sluipt dichterbij
Foto: © SC

De Uefa-bekerwedstrijden van woensdagavond hebben weer voor heel wat beweging in de Uefa-landenranking gezorgd. België doet een slechte zaak, want het ziet Rusland wel erg dichtbij komen in de strijd om de negende plek.

Club Brugge verloor woensdagavond ongelukkig van AS Roma en pakte dus geen punten voor België. De Russische ploegen deden dat wel. Zenit Sint-Petersburg zorgde voor een kleine verrassing door op het veld van Rosenborg met 0-2 te gaan winnen. Goed nieuws kwam er uit Moskou, waar Lokomotiv verloor van Sevilla.

Door de winst van Zenit kruipt Rusland wel erg dicht bij België. Ons land staat momenteel negende met 30.250 punten. Rusland volgt op de voet met 30.083 punten. Concreet betekent dat dat Rusland genoeg heeft aan één gelijkspel om over België te wippen, tenzij Club in Rome nog wat meegraait natuurlijk.

De negende plek is van cruciaal belang, aangezien het de laatste plek is die recht geeft op een rechtstreeks Champions League - ticket voor het seizoen 2007/2008. Rusland is trouwens niet de enige concurrent voor die plek, ook Schotland staat nog angstwekkend dichtbij. De Schotten hebben 29.875 punten en hebben Glasgow Rangers nog in de Champions League.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties