"Ook Real Madrid volgt Dembele"

"Ook Real Madrid volgt Dembele"
Foto: © SC

Het was al bekend dat de Nederlandse topclubs de jonge Belg Moussa Dembele nadrukkelijk volgen, maar volgens de Nederlandse krant Brabants Dagblad is zelfs Real Madrid het jeugdproduct van Germinal Beerschot intensief aan het scouten. Juan Lozano tipte de Spaanse topper en bijgevolg zijn al twee scouts van 'De Koninklijke' afgezakt naar Tilburg om hem te bekijken. De Madrilenen hebben trouwens ook nog interesse voor een Noors talent van Ciudad de Murcia.

De 18-jarige Dembele was gisteren in Turkije met de Belgische nationale ploeg voor spelers onder de 19 jaar. Daar speelde hij volgens afspraak één helft mee. Bondscoach Marc Van Geersom is ook vol lof over Dembele. "Hij kan een hele grote worden want hij heeft enorm veel capaciteiten. In mijn team speelt hij als een echte nummer tien. Dat deed hij tegen Turkije alweer uitstekend. Hij zal nu wel overgeheveld worden naar Jong België", aldus de bondscoach. 

Patrick Vervoort, die zaakwaarnemer is van Dembele, noemt hem samen met Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre het grootste talent van België. "Van de belangstelling van Real Madrid ben ik niet op de hoogte. AZ Alkmaar is de enige club die concrete interesse toonde. Dat is sportief en financieel ook een interessante optie. Het is een club die top kan zijn en Dembele kan meegroeien met de club. Bij Ajax, PSV of Feyenoord is de druk veel groter", aldus Vervoort.

Henk Mariman, hoofd opleidingen van Germinal Beerschot, omschrijft Dembele als een 'valse trage'. "Als verdediger denk je als je met hem in duel gaat dat je de bal te pakken hebt. Maar toch is hij steeds een stapje voor. Ik geloof wel in hem en als hij nog meer gaat scoren, kan hij een Europese topper worden. Er zit nog heel veel groeimarge in zijn spel." Voor Real vindt Mariman het nog te vroeg. "Laat hem eerst het seizoen bij Willem II afmaken. Dan is het belangrijk dat hij een club kiest waar hij ook veel aan spelen kan toekomen. Hij moet stap voor stap omhoog klimmen. Gelukkig laat hij zich niet gek maken en anders grijpen zijn ouders wel in. Het zijn heel realistische mensen", besluit Mariman. [AN]


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties