Spanning troef in top en staart

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Spanning troef in top en staart
Foto: © SC

Op deze 20ste speeldag, zoals de rangtabel aangeeft, wordt spanning troef zowel boven als onderaan. In eerste instantie is er het topduel tussen RSC Anderlecht-Stand. Luik, anderzijds het duel tussen WS Woluwe en Exc. Kaart in het teken van de degradatiestrijd.
 
Voor RSC Anderlecht is het zo dat bij winst ze nog altijd een kansje maken om de titelstrijd met uittredend kampioen R. Wezemaal spannend te houden. In theorie is de Brusselse ploeg favoriet tegen Stand. Luik dat wellicht een topvijfplaats als enige betrachting heeft voorop gezet.
 
Leider Rapide Wezemaal krijgt het bezoek van Lentezon Beerse dat de laatste weken indruk maakte en van een degradatiepositie oprukte naar de middenmoot en zelfs de linkerkolom mag ambiëren. Of ze kans maken op puntengewin bij de kampioenen blijft zeer de vraag. Dat Beerse zijn vel niet onder de prijs zal verkopen daar kan men van op aan.
 
Onderaan kan Exc Kaart bij WS Woluwe weer verder wegschuiven van de onveilige zone. Een wedstrijd die overigens ook voor Woluwe van belang is want de Brabantse club kan vooralsnog niet op beide oren slapen. In de slotfase van deze competitie kan plots veel gebeuren wanner de paniek aan de oppervlakte komt. Met een puntendeling als prognose zouden beide tegenstanders wel eens gelukkig kunnen mee zijn. Dat was trouwens  ook het verdict in de heenronde. En iets halen is altijd beter dan niets.
 
Anders wordt het voor Dames Zultse VV dat met de komst van Oud-Heverlee Leuven alweer een sterke tegenstander moet bekampen. Vorige week verloor OHL zijn topvijfplaats en het staat vast dat de Brabantse gasten gebrand liggen om dat weer in te palmen. Zultse daarentegen heeft al zes punten goed te maken op Kaart en zou bij nieuw verlies wellicht volledig in de ellende worden gedompeld. Voor de Oost-Vlaamse groene-gele vrouwtjes is er maar één optie: een driepunter pakken!
 
KVK Tienen netjes op een derde stek, krijgt het bezoek van K. Vlimmeren Sp. dat veilig staat geklasseerd en zonder veel omhaal resoluut naar winst kan mikken. De ,,suikerploeg’’ daarentegen moet winnen om die bevoorrechte plaats te blijven warm houden. Want straks wachten Tienen zwaardere opdrachten tegen mede-subtoppers.
 
Het duel tussen Zuid-West Vlaanderen en Sinaai Girls zou moeten uitmonden in een open, strijdlustige wedstrijd. Beide clubs hebben eigenlijk nog weinig ambities. Enkel Zuid-West kan in die wedstrijden ritme aanscherpen om door te dringen tot Belgische bekerfinale. De Wase bezoeksters kunnen hun 7de plaats sterker stellen in geval van winst. Een bemerking die kan leiden naar een bekijkenswaardige wedstrijd.
 
Tenslotte krijg VCD Eendracht Aalst de gemakkelijkste opdracht om zich verder te verwijderen van die onveilige zone. Met de komst van rode lantaarn Opex Girls Oostende kunnen de ajuintjes zorgen voor een hoge score. Dit nadrukkelijk trachten te bewerkstelligen lijkt eigenlijk overbodig. Een driepunter veroveren zou dat veiligheidsgevoel enkel maar doen groeien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties