Analyse Oud-Heverlee Leuven struikelt

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oud-Heverlee Leuven struikelt
Foto: © SC

Op deze 20ste speeldag zette het kandidaat-afdaler Dames Zultse VV een stapje voorwaarts. Dat kwam overigens goed uit want mede-kandidaat Exc. Kaart verloor bij WS Woluwe. Anderzijds was er die verrassende draw van Oud-Heverlee Leuven bij Zultse zodat de Brabantse club zijn kansen op een topvijf weer ziet slinken.
 
Bij Zultse kwam OHL nochtans vrij vroeg op voorsprong via Ils Goris. Nadien creëerden de bezoeksters nog rijpe kansen waarvan Goris er twee liet liggen. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het tempo neerwaarts en bij deze nam Zultse het overwicht over. Dat leidde uiteindelijk naar de gelijkmaker. Even nadien moest Petra Vanelderen de Zultse verdubbeling van de lijn vegen.
In een gelijkopgaande tweede helft scoorde Annelies Van Den Bergh de bezoekende verdubbeling al ging nadien de thuisploeg serieus aan de boom schudden. Dat zou tenslotte uitmonden in een verdiende gelijkmaker via Martine De Witte. Met rechtstreekse confrontaties  tegen  Kaart (2x) en  Oostende heeft Zultse nu zijn lot in eigen handen.
 
Landskampioen R. Wezemaal had het vrij moeilijk om een goed georganiseerd Lentezon Beerse uit te tellen. Slechts drie minuten voor rust kon Kristien Elsen de thuisploeg op voorsprong brengen terwijl op slag van rust Hanne Van de Goor verdubbelde. Na de hervatting ging Beerse resoluut op zoek naar de aansluitingstreffer via een bedrijvige Kim Verlooy. In de slotfase miste Sarah Glazemaekers de gelijkmaker. Aan de overzijde zorgde Inge Heiremans voor de verlossende derde treffer.
 
RSC Anderlecht won gemakkelijker dan aanvankelijk werd gedacht tegen Stand. Luik. Slechts de eerste helft was een wedstrijd waardig. Tot driemaal toe kwam Luik opzetten maar scoren bleek te moeilijk voor de Rouches. In het verder verloop zorgden Sarina Heirbaut (2), Gertie Van Humbeeck (2) en Sofie Mannaert voor vijf doelpunten. Eerde had Aline Zeler de openingstreffer van Heirbaut ongedaan gemaakt van op de stip.
 
Door een vlotte zege bij Vlimmeren Sp. verstevigde KVK Tienen zijn derde plaats op de rangtabel. In de eerste helft hield de thuisploeg moeiteloos stand. Na rust liep Cooymans dicht tegen de Vlimmerense opener hoewel Tienens doelvrouw Peeters alert reageerde. Halfweg tweede helft verhoogde de suikerploeg de druk en dat leverde uiteindelijk twee bezoekende doelpunten op via Put.
 
Zuid-West Vlaanderen behaalde een ruime zege tegen een jong Sinaai Girls. Aanvankelijk was er van kwaliteitsverschil weinig sprake want Sinaai klom via Peggy Audenaert op voorsprong. De West-Vlaamse reactie mocht er wezen want aanvankelijk miste Saelens al lag deze aan de basis van de gelijkmaker.
 
 Haar assist werkte An Blauwblomme perfect af. Nog voor rust zorgden Blauwblomme, Wendy Seynaeve en Ingrid De Rycke er voor dat de Wase ploeg aan geen terugkeer moest denken. Na de hervatting scoorde Blauwblomme een vijfde keer en kon Lieselot Debruyn een tweede tegentreffer scoren. In de slotfase diepten Saelens (2) en De Rycke de kloof verder uit.
 
Zoals verwacht kende VCD E. Aalst tegen Opex Oostende geen problemen. Met net geen dubbele cijfers werd de kustploeg omver gelegd.
 
In het duel tussen twee oud gekenden WS Wolwe en Exc. Kaart moesten de bezoeksters uiteindelijk het gelag betalen want Woluwe scoorde viermaal terwijl de Antwerse vrouwen niet verder kwamen dan twee tegentreffers. Exc. Kaart kan zich nu stilaan gaan opmaken om te strijden voor het behoud in ’s lands hoogste klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties