Gram: "Antwerp-bestuur is onbeleefd, ik eis respect"

Steven Bologne
| 0 reacties
Gram: "Antwerp-bestuur is onbeleefd, ik eis respect"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

In een periode waar de licentiedossiers moeten binnengebracht worden, krijgt Antwerp er nog een lastig dossier bij. Het kreeg deze week immers te horen dat zijn stadion mogelijk verkocht wordt, nadat het een lening aan zakenman Tony Gram niet zou hebben afbetaald. Antwerp is zuinig met zijn commentaar, Tony Gram spreekt voluit.

"Ik heb geld genoeg, ik eis alleen maar respect"
 
“Enkele jaren geleden kwam het bestuur van Antwerp bij mij aankloppen omdat ze haar lening bij Rabobank, van 1,45 miljoen euro, niet kon terugbetalen. Ik had op dat ogenblik geen enkele band met Antwerp. Eddy Wauters kwam aankloppen en ik besloot om de club te helpen. Maar ik wilde dat geld uiteraard wel terug, en daarom hebben we een contractje opgesteld. Nu Antwerp zich er niet aan houdt, is het toch mijn volste recht om het terug te eisen. Ik kan dus niet anders dan de verkoop van het Bosuilstadion eisen”, opent Tony Gram in Het Laatste Nieuws. 
 
Voor stadsgenoot Berchem Sport is Tony Gram veel positiever. Hij schold de club onlangs een lening van meer dan 200.000 euro kwijt, is er al zes seizoenen hoofdsponsor, en verlengde de shirt- en boardsponsoring voor nog eens vijf seizoenen. “Bij Berchem zijn ze veel vriendelijker. Ze zijn mij tenminste dankbaar voor hetgeen ik allemaal doe. Ik word er tenminste uitgenodigd in de business-seats om wedstrijden bij te wonen. Mijn seat op Antwerp, waar ik recht op had, heb ik nooit gezien. Die onbeleefdheid van het Antwerp-bestuur is één van de belangrijkste redenen waarvoor ik dit doe. Ik heb geld genoeg, ik eis alleen maar respect.”
 
Bij Antwerp denken ze eerder aan en complot tegen de club. “Gram is niet uit op het geld, maar op onze gronden”, weerklinkt op de Bosuil. Tony Gram repliceert; “Wat ben ik nu met een stadion? Ik heb geen enkele interesse om het stadion zelf te kopen. Trouwens voor de stad zou het niet eens een slechte zaak zijn, dan kunnen ze die verloederde boel eens goed saneren. Antwerp heeft nu al drie keer ongelijk gekregen voor een rechtbank, als ze niet betalen dan ga ik gewoon door.”
 
“De supporters van Antwerp moeten niet boos zijn op mij, maar op hun eigen bestuur. Daar zitten immers de schuldigen”, aldus Tony Gram. 

Bij Antwerp maken ze zich weinig zorgen. Volgens advocaat Raf Van Gysel is dit een gewone stap in de procedure. "Dit weekend beslis ik met Antwerp wat we gaan doen, bovendien is er nog ruimte om te onderhandelen met de tegenpartij, in dit geval Tony Gram." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties