"Ook Eloi en Ipoua betrokken"

"Ook Eloi en Ipoua betrokken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De VRT komt opnieuw met onthullingen over de gokaffaire. De sportredactie sprak met twee anonieme getuigen, die beweerden dat ook vorig seizoen wedstrijden van La Louvière verkocht werden. Daarbij één opvallende naam: Wagneau Eloi.

De twee getuigen hebben het vooral over de wedstrijd Lierse - La Louvière, die vorig seizoen op de laatste speeldag gespeeld werd. De partij eindigde op 7-0 winst voor de thuisploeg. De getuigen kregen al voor de wedstrijd te horen dat de partij op die score moest eindigen. Na de wedstrijd kreeg één van de getuigen een sms'je, naar eigen zeggen van aanvaller Wagneau Eloi:  "Zie je wel, we hebben er zeven binnengekregen. Meer hebben ze er niet kunnen maken. We hebben het matchverloop goed kunnen beheersen."

Eloi, toen nog bij La Louvière maar nu bij Roeselare, was zeker niet de enige die Lierse een handje toestak. Ook de naam van Gunther Van Handenhoven valt opnieuw. "Mario Espartero was er ook, Marc Clamy en ook Eloi", gaat Ã©Ã©n van de getuigen verder. "Ze spraken af in een hotel in La Louvière. Ook Samuel Ipoua, toen nog Sint-Truiden, was er bij. Gunther Van Handenhoven was als kapitein de contactpersoon met de trainer, die het geld verdeelde."

"Er zijn zelfs spelers naar mij gekomen om geld te lenen om op hun eigen matchen te gokken.  De lonen werden niet uitbetaald en bepaalde spelers konden niet zo lang zonder hun loon leven. Gaone weigerde zijn spelers te betalen en zei: Truquez vos matches."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties