Ook Mitu en Delorge willen praten

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ook Mitu en Delorge willen praten
Foto: © SC

Ook Marius Mitu en Laurent Delorge denken er sterk aan om te gaan praten met de bond. In navolging van Patrick Deman en Cliff Mardulier hopen ze als spijtoptant gratie te krijgen van de voetbalbond.

Het feit dat de bond voetballers die spreken gratie verleent, zorgt ondertussen voor heel wat oproer in gerechtelijke kringen. Sommigen vinden het onaanvaardbaar dat de voetbalbond schuldigen vrijuit laat gaan. Ook de mening van de Uefa was lange tijd dubieus, maar in De Gazet Van Antwerpen laat de Europese voetbalbond duidelijk verstaan dat het geen bezwaar heeft tegen het systeem van spijtoptanten: "Zolang het om Belgische wedstrijden gaat, is dit de exclusieve bevoegdheid van de Belgische voetbalfederatie", klinkt het. "Pas als er ook sprake zou zijn van manipulatie van Europese wedstrijden, zouden we eventueel tussenkomen." 

Ondertussen werd de Belgische bond geconfronteerd met een merkwaardig feit. De samenwerking tussen de bond en de gokfirma Betfair zou enkel in de toekomst gelden. De bond kan dus geen beroep doen op de lijsten van gokkers op eerder gespeelde wedstrijden, zo beweert het VTM-Nieuws. Het Belgische gerecht kan die lijsten wel opvragen en zou daarvoor zelfs al contact hebben opgenomen met Scotland Yard.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties