Del Horno: "Barca leert Messi vallen"

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Del Horno: "Barca leert Messi vallen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er lijkt maar geen einde te komen aan de soap rond de rode kaart die Assier Del Horno ontving tijdens het Champions League-duel tussen Chelsea en Barcelona. Na coach José Mourinho en de voltallige Spaanse en Engelse pers, laat nu ook de schuldige zich uit over het incident. "Barcelona leert Messi slechte dingen", aldus Del Horno in People.

Toen Del Horno woensdagavond net iets té enthousiast Barca-spits Lionel Messi van de bal probeerde te zetten, kreeg hij van de Noorse scheidsrechter prompt rood. "Onterecht", zo zegt Del Horno nu. "Ik geloof zelfs dat Barcelona haar jeugdspelers leert hoe ze de tegenstander een rode kaart moeten aannaaien. Messi is veel te jong om deze trucjes nu al te kennen, ze leren hem zonder twijfel slechte zaken bij Barcelona. Dat is negatief voor die jongen zijn carrière."

De Chelsea-speler is bovendien zwaar aangeslagen door de hele situatie. "Ik ben diep onder de indruk. Ik snap ook niet waarom Barcelona en Messi mij nu afschilderen als een crimineel. Ik ben altijd een speler geweest die zijn acties goed onder controle kan houden."

In News of the World liet Messi overigens weten dat de rivaliteit tussen Barcelona en Chelsea groter is dan die tussen Barcelona en Real Madrid. "Ik had nooit gedacht dat ik dit van een club zou moeten zeggen, maar sommige speler haten The Blues. Ik dacht dat ik in Argentinië met de wedstrijden tussen Boca Juniors en River Plate alles al gezien had, maar dit is nog veel straffer." De terugwedstrijd, op zeven maart, wordt ongetwijfeld een duel op het scherp van de snee.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties