Werder en Schalke zegevieren

Philippe Crols

Dit weekend is men in Duitsland toe aan speeldag 23. Leider Bayern won zaterdagmiddag al overtuigend van Frankfurt (5-2). De andere topclubs in Duitsland die zaterdag in actie kwamen lieten zich niet verrassen. Schalke en Bremen wonnen hun partij.

Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach  2-0

Werder Bremen had de buit tegen Borussia Mönchengladbach al vrij snel binnen. Na zestien minuten spelen kopte Klose de openingstreffer al binnen op aangeven van Micoud. Bremen begon natuurlijk met veel vertrouwen aan de wedstrijd nadat het woensdag in de slotfase Juventus nog een nederlaag aansmeerde. Sonck en co ondervonden het ook aan de lijve, want op het halfuur stond het 2-0. De spitsbroeder van Klose, Klasnic, maakte, eveneens met een kopbal, de 2-0. Dat was ook de eindstand, want in de tweede helft werd er niet meer gescoord. Bremen houdt zo voor de tweede keer op rij de nul in de competitie. Bij de bezoekers speelde Thijs een halfuur mee en werd Sonck een kwartier voor tijd vervangen. Bremen is nu tweede met negen punten achterstand Bayern. Hamburg kan zondag nog wel over Bremen wippen. Gladbach staat nog net in de linkerkolom.

Schalke 04 - Nürnberg  2-0

Ook Schalke 04, de nummer vier uit Duitsland, hield de punten thuis. Net als in het Weserstadion werd het in de Veltins Arena 2-0. Nürnberg zit midden in de degradatiestrijd en de overwinning van de thuisploeg is dus logisch te noemen. Toch had Schalke de nodige problemen met Nürnberg, want het kon pas in de tweede helft afstand nemen. Dat deed de thuisploeg met een man meer, want tien minuten voor rust moest Banovic al vroegtijdig gaan douchen. In de tweede helft maakte de blauw-witten het dan toch betrekkelijk snel af. Na doelpunten van Kuranyi en Lincoln stond er na 65 minuten een 2-0-tussenstand op het bord. Daar bleef het ook bij. Schalke blijft vierde en heeft vier punten minder dan Bremen. Nürnberg blijft onderin aanmodderen.