Reactie van de bondscoach: 'Beter in de tweede helft'

Philippe Crols

België won woensdagavond met 0-2 in Luxemburg. De Duivels hadden genoeg aan ruim een uur speeltijd om de 0-2-eindstand op het bord te krijgen. De omstandigheden waren verre van optimaal, maar bondscoach Vandereycken was echter wel tevreden.

René Vandereycken had uiteraard liever gehad dat zijn eerste wedstrijd als bondscoach een normale overwinning was geworden, maar had uiteraard begrip voor de beslissing van de Oostenrijkse scheidsrechter. 'Het was onmogelijk om de lijnen sneeuwvrij te maken. Het is dus een logische en verantwoorde beslissing', aldus de bondscoach. Vandereycken zag ook dat het, ondanks de mindere weersomstandigheden, beter liep in de tweede dan in de eerste helft. 'Ik zag in die tweede helft meer gretigheid en concentratie', klonk het. De bondscoach eindigt met een positieve nood: 'Ik houd een positief gevoel over aan deze eerste periode samen. Iedereen heeft zijn best gedaan en moet zich nu verder bewijzen.'