Juventus verslaat Bremen in de slotfase

Thomas Dubois

Bremen stond vanavond voor de heel moeilijke opdracht om in Delle Alpi een 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. Bij Bremen staat Wiese in doel voor de geblesseerde Reinke. Bij Juventus raakten Ibrahimovic en Trezeguet net op tijd speelklaar. Ook Zambrotta kwam aan de aftrap. Bij Bremen zat onze landgenoot Jelle Van Damme op de bank.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Juventus, Bremen kreeg de bal achteraan niet weg en Ibrahimovic kon aanleggen. Zonder resultaat. Wel resultaat was er op het kwartier aan de overkant. Schulz kreeg de bal bij Micoud die de bal voorbij Buffon kon schieten. Een ideaal begin voor Bremen. Juventus moet nu nog twee keer scoren om zich te kwalificeren. Juventus probeert iets terug te doen en kan dreigen via Trezeguet, Ibrahimovic en een bedrijvige Nedved. Bremen vangt Juventus goed op en probeert wanneer mogelijk tegen te prikken. Beide ploegen gaan met 0-1 de rust in.

Na de rust krijgen we een supergemotiveerd Juventus te zien dat absoluut voor de gelijkmaker wil gaan. Trezeguet kan al vlug aanleggen maar Wiese redt z’n schot. Toch is het Bremen dat het gevaarlijkst is. Klasnic en Borowski missen de opgelegde kansen. Na twintig minuten komt Juventus dan toch op gelijke hoogte via Trezeguet. De Fransman kan de bal van Nedved goed meenemen en van op zo’n tien meter afmaken. De laatste 25 minuten gaat Juventus volop voor het doelpunt maar het heeft pech met de afwerking. Tot twee minuten voor tijd, wanneer Emerson een voorzet van Nedved na mistasten van Wiese kan binnentikken. De o zo belangrijke 2-1 staat op het bord, het verlossende doelpunt is gevallen voor de Italianen die het niet onder de markt hadden met de Duitsers. Uiteindelijk was het een flater van Wiese die aan de basis lag van de uitschakeling.

Zo plaatst Juventus zich voor de kwartfinale, net als in de heenwedstrijd werd de wedstrijd in de slotfase beslecht. Toen was het Micoud die Bremen de overwinning bezorgde, nu Emerson. [AN]