Club zoekt spits in Cyprus

Club zoekt spits in Cyprus
Foto: © SC

Bij Club Brugge dreigt er na dit seizoen een leegloop van spelers te zijn. Gert Verheyen stopt ermee en zowel van Bosko Balaban, Javier Portillo als Rune Lange is men niet zeker van een toekomst bij blauw-zwart. Ook is duidelijk gebleken dat nu dat Lange bijna geheel het seizoen geblesseerd is, Club nood heeft aan een targetspits.

Die targetspits zou misschien wel eens in Cyprus kunnen gevonden worden. Daar speelt immers bij Omonia Nicosia een zekere Musa Mguni. Het was de zakenwaarnemer van de Zimbabwaanse spits, Alexis Georgiades, die het nieuws naar buiten bracht.

Georgiades: "Henk Houwaert woonde de wedstrijd van Apollon Nicosia tegen Omonia Nicosia bij en hij was in het gezelschap van een scout van Club Brugge. Zowel de club als ikzelf hebben echter nog geen contact gehad met Club Brugge." Henk Houwaert was tot 19 december van vorig jaar coach van Omonia. De bewuste wedstrijd werd gespeeld op 12 februari 2006 en Omonia won met 2-1.

Wie is nu die Musa Mguni? Mguni is een Zimbabwaan die werd geboren op 5 april 1983. Sinds januari 2005 speelt hij in Cyprus en wist de aanvaller tien maal de weg naar de netten te vinden in 22 wedstrijden. Georgiades verschaft ons nog wat meer informatie: "Musa is groot (1 meter 96), zeer snel en fantastisch met het hoofd. Hij heeft ook een goede techniek en een neus voor goals. Persoonlijk denk ik dat hij een groot talent is gezien zijn leeftijd (22 jaar)."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties