Ook Van der Straeten betrokken

Thomas Dubois
| 0 reacties
Ook Van der Straeten betrokken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook Yves Van der Straeten zou betrokken zijn bij de gokaffaire. Dat meldt De Standaard in zijn zaterdageditie. Van der Straeten zou geld ontvangen hebben van de Chinees Ye om wedstrijden te vervalsen. Maar er is wel een kleine nuance, Van der Straeten ontving het geld maar ging toch iedere keer tot het uiterste. Daarom ook verdween hij naar de bank na een tijdje. De speler zelf ontkent nog in alle talen.
 
Er zou niets aan zijn van de 10.000 euro die men zou krijgen per omgekochte wedstrijd. Volgens De Standaard zouden spelers en trainer tot 20.000 euro krijgen per omgekochte wedstrijd. Alles ging goed tot Lierse - Anderlecht, het eergevoel werd groter dan de portemonnee en de spelers behaalden een fraai 1-1 gelijkspel en niet de bestelde 0-3. Dat was niet naar de zin van Ye, die hen verplichtte om al hun geld terug te geven. Dat hebben ze ook allemaal gedaan, behalve Mitu die zo “verstandig” geweest was om het geld al in Roemenië te plaatsen.
 
Cliff Mardulier zou toen nog niet betrokken geweest zijn in de gokaffaire. Pas na die bewuste wedstrijd tegen Anderlecht kwam Mardulier op de proppen. Toen werden de spelers individueel benaderd door Ye. Mardulier zou twee wedstrijden vervalst hebben. Zijn advocaat, Frans Carsau geeft eigenaardig genoeg toe dat Mardulier persoonlijk geld ontving van de Chinees, maar zegt ook dat hij geen enkele wedstrijd heeft gemanipuleerd. [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties