Smertin keert terug naar thuisland

Ruben Claesen
| 0 reacties
Smertin keert terug naar thuisland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexei Smertin, nog steeds eigendom van Chelsea, vertrekt naar Dynamo Moskou. De aan Charlton uitgeleende verdedigende middenvelder hoopte al een tijdje op een terugkeer naar zijn vaderland, maar verder dan interesse van Lokomotiv Moskou kwam het echter nooit. Nu heeft de 30-jarige Smertin dus toch zijn transfer beet.

De manager van Charlton, Alan Curbishley, betreurt het vertrek van de Rus, die in Moskou een vierjarig contract zou tekenen. "Ik ben teleurgesteld met de hele situatie, maar hoe je het ook draait of keert, hij is eigendom van Chelsea, we hebben er dus niet veel aan te zeggen. Het is iets dat we niet wilden dat gebeurde, iets waar we ook helemaal niet tevreden mee zijn, maar het ziet er wel naar uit dat de deal doorgaat.

De hele situatie doet Curbishley denken aan het voorval met Paolo Di Canio, die ook vertrok nadat hij pas een nieuw contract tekende. "Eerlijk gezegd dacht ik dat de transfermarkt gesloten was, maar in Rusland start het seizoen pas in maart. Het doet me inderdaad denken aan de Di Canio-situatie."

In de zomer van het seizoen '00-'01 werd Smertin door Bordeaux weggehaald bij Lokomotiv Moskou, waar hij twee seizoenen achter de rug had. Hij speelde in totaal vier seizoen in Frankrijk en ontpopte zich tot de steunpilaar van het elftal. Zo verdiende hij een transfer naar Engeland, waar hij de clubkleuren van Portsmouth, Chelsea en nu dus Charlton verdedigde. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties