Vercauteren: "Terechte nederlaag"

Anthony Van der Planken

Anderlecht ging vrijdagavond zwaar de boot in op het veld van Sint-Truiden. De Kanaries stuurden de competitieleider met 3-0 naar huis. Trainer Franky Vercauteren was dan ook een ontgoocheld man.

"Er was een match tot 1-0", zegt Franky Vercauteren in Het Laatste Nieuws. "In de eerste helft hebben we de partij gecontroleerd en kregen we enkele kansen. Sint-Truiden had enkel kunnen scoren bij dat strafschopgeval. Na de rust was de tegenstander beter. We verloren drie punten en dat was verdiend. De strijd om de titel, ik herhaal het, zal spannend blijven tot de laatste speeldag."

STVV-trainer Thomas Caers was uiteraard veel gelukkiger. "Noch het parket noch Anderlecht hebben Sint-Truiden kunnen stoppen", aldus Caers. "We waren op alle vlakken beter dan Anderlecht. Ik moet mijn spelers een pluim geven voor hun schitterende inzet, 90 minuten lang."