Geen onderzoek naar beloftenwedstrijd

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Geen onderzoek naar beloftenwedstrijd
Foto: © SC

Zondagmiddag pakte Belga uit met een opmerkelijk bericht. Het persagentschap beweerde dat het bondsparket een onderzoek was gestart naar de wedstrijd van onze nationale beloften tegen Oekraïne. Volgens Belga waren er sterke vermoedens dat de gokmaffia ook een hand had in die wedstrijd. Bondsprocureur René Verstringhe valt echter uit de lucht: "Er is helemaal geen onderzoek naar die wedstrijd!"

"Neen, we onderzoeken die wedstrijd niet", aldus Verstringhe in Studio 1. "Het bondsparket is daar niet mee bezig, of er moet ergens een tweede, onbekend bondsparket zijn." Gokkantoor Unibet bevestigde ons trouwens dat er helemaal geen verdachte gokpatronen werden vastgesteld bij die wedstrijd.

"We zijn natuurlijk wel bezig met een grootscheeps onderzoek naar de gokaffaire, maar daarbij wordt die match niet genoemd. Ik ben momenteel bezig met ondervragingen en binnen dit en twee weken hoop ik het onderzoek af te ronden. Dan komen we met namen naar buiten. Binnen de maand zou er dan een uitspraak moeten zijn over de eventuele schorsingen voor de schuldige spelers. Maar die spelers kunnen natuurlijk wel nog in beroep en later zelfs in evocatie gaan. Dat zijn nu eenmaal de regels van het recht."

Uit onze eigen navraag bij Inga Lundberg van Unibet, bleek er niets bijzonders aan de hand met deze wedstrijd. Er werd iets meer gegokt doordat het een kwalificatiewedstrijd was, maar niet meer dan gebruikelijk bij dat soort wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties