Albertini scoort in afscheidswedstrijd

Albertini scoort in afscheidswedstrijd
Foto: © SC

Demetrio Albertini heeft definitief zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen. Woensdagavond speelde hij voor 35.000 toeschouwers zijn afscheidswedstrijd in San Siro. Twee teams van vroegere teammaten en huidige spelers getooid in shirts van AC Milan en FC Barcelona stonden tegenover elkaar.

Al vroeg in de wedstrijd wist Albertini vanuit een vrije trap AC Milan op voorsprong te brengen. In de elfde minuut maakte Marco Van Basten er 2-0 van en zijn voormalige supporters juichten ook hun vroegere idool toe. 3-0 werd het nadat Nadal een poging van Ruud Gullit in eigen doel devieerde. Uiteindelijk eindigde het duel op 3-2 nadat Santiago Ezquerro en Samuel Eto'o namens Barça tegenscoorden.

Albertini spendeerde veertien jaar van zijn profcarrière bij AC Milan. Met de Milanese club won hij vijf landstitels, één Champions League, één Europese Supercup en drie Italiaanse Bekers. Via Atletico Madrid, Lazio Roma en Atalanta Bergamo belandde de voormalige Italiaanse international bij FC Barcelona waar hij zijn carrière afsloot met een landstitel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties