Servië en Montenegro gaan wellicht eigen weg

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Servië en Montenegro gaan wellicht eigen weg
Foto: © SC

De kans bestaat dat de Rode Duivels straks in de kwalificatiecampagne voor Euro 2008 op een verzwakt Servië & Montenegro stoten. Het land staat immers op het punt om te splitten in twee onafhankelijke staten, waardoor ook de nationale ploeg zich moet opsplitsen. Daardoor zal Servië enkele spelers moeten afstaan aan Montenegro.

Op 21 mei wordt in Servië & Montenegro een referendum gehouden waar beslist zal worden of Montenegro een onafhankelijk land zal worden of dat het deel zal blijven uitmaken van de Servisch-Montenegrijnse confederatie. Als Montenegro voor de onafhankelijkheid kiest, moet ook de Servisch-Montenegrijnse voetbalbond zich opsplitsen in twee onafhankelijke delen. Dat betekent dus dat ook de nationale ploeg getweedeeld wordt. Spelers met Servische roots zullen enkel voor Servië mogen spelen, spelers met Montenegrijnse ouders kiezen uiteraard voor Montenegro. 

Wat gebeurt er dan met de Servische deelname aan de voorrondes voor Euro 2008? Wellicht zullen beide teams in een aparte poule gezet worden. Servië blijft in dat geval in de Belgische poule, Montenegro wordt overgezet naar een groep met slechts zeven teams. Dat zou dus een kleine opsteker zijn voor de Rode Duivels, want zij stoten in dat geval op een verzwakt Servië.

De Fifa maakte trouwens bekend dat Servië & Montenegro sowieso als één land mag deelnemen aan het WK, ongeacht de uitslag van het referendum. De WK-wedstrijden worden dus mogelijk de laatste wedstrijden van Servië & Montenegro als één land.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties