Eerste transfer en ander nieuws bij Club Brugge

Eerste transfer en ander nieuws bij Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft de 23-jarige Yves Lenaerts aangetrokken als derde doelman. Hij komt over van Beringen Heusden-Zolder, dat in vereffening ging. Portillo en Lange blijven mogelijk nog bij de landskampioen. Tester Sall hoeft niet meer naar Brugge af te zakken.

Veel clubs kunnen goeie zaken doen door de vereffening van Heusden-Zolder. Zo heeft Club Brugge al meteen zijn derde doelman beet, Yves Lenaerts. In de zomer van 2004 maakte hij de overstap naar de Belgische club. Voordien was hij actief bij PSV, waar hij zelfs een aantal matchen mocht invallen voor de geblesseerde Waterreus. Bij Club zal hij het gevecht moeten aangaan met Stijnen en Verbauwhede.

In verband met Javier Portillo is er voorlopig nog niet gepraat met Real. De speler zelf wil alvast heel graag blijven. "Ik heb al veel roddels gelezen en wil duidelijkheid scheppen. Als Brugge me wil, blijf ik hier! Ik heb het hier naar mijn zin en mijn hoofdvoorwaarde, het vertrouwen van de trainer krijgen, is vervuld. Het laatste woord is aan Degryse en Ceulemans." De onderhandelingen met Real Madrid beloven alvast niet gemakkelijk te worden.

De laatste Senegalese tester, Bayall Sall,  die arriveerde in Brugge is alweer met de noorderzon verdwenen. De 19-jarige international liet niets van zich horen aan z'n managers. Degryse is alvast duidelijk: "Met zo'n mentaliteit hoeft Sall zich niet meer te melden."

Dit seizoen werd het belang van Rune Lange bij Club Brugge nog maar eens onderstreept. Het draait vierkant bij Club en dat is vooral te wijten aan de blessures van de Noor. Club wil hem nu toch een nieuwe kans geven, ondanks dat hij al het hele seizoen sukkelt met de kuit. "Is hij bereid om te praten, dan willen we desnoods na de vakantie graag met hem rond de tafel gaan zitten. Wel moeten wel eerst zeker weten dat hij medisch nog geschikt is voor topvoetbal." Lange, die naar eigen zeggen pas eind april fit is, wil met Club praten, maar er is nog steeds heel wat interesse uit Scandinavië voor de centrumaanvaller.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties