Bambini d'Oro in San Siro

Harald Berings
| 0 reacties
Bambini d'Oro in San Siro
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan in San Siro AC Milan en Olympique Lyon tegenover mekaar. Inzet: een ticket voor de halve finales in de Champions League. Beide teams kunnen vanavond rekenen op de creatieve impulsen van hun Braziliaanse balvirtuozen: Ricardo Kaká en Juninho Pernambucano.

Juninho was er in de heenmatch niet bij, hij zat een schorsingsdag die hij opliep tegen PSV. Veel miste de Braziliaan niet: aan de Milanese zijde liet Andriy Shevchenko de kansen onbenut en ook Nélson Dida kreeg enkel plukballen te verwerken. De grootste mogelijkheid was een kopbalkans voor John Carew, maar de Noor liet het liggen.

De statistieken spreken alvast in het nadeel van de Zuid-Fransen: AC Milan verloor in San Siro nog nooit van een Franse tegenstander, en bovendien won het elf van zijn laatste twaalf thuiswedstrijden. Enkel PSV slaagde erin een gelijkspel uit de brand te slepen in Milaan (0-0). Als het ook vanavond 0-0 blijft, zal menig Lyon-supporter het wel even warm krijgen. De doembeelden van vorig jaar (Lyon ging er na penalty's uit tegen PSV, red) zullen tijdens een mogelijke strafschoppenreeks ongetwijfeld meermaals opdoemen. Enige statistiek die in het voordeel van Lyon zou kunnen spelen is het feit dat ze al twee keer kwamen winnen in San Siro. Al werd er toen gesproken over het Guiseppe Meazza-stadion: de tegenstander was immers niet AC maar stadsrivaal Inter Milaan.

Milan moet het vanavond in zijn 100e Champions League-duel mogelijk zonder Paolo Maldini en Jaap Stam stellen, de twee zijn nog twijfelachtig voor het belangrijke treffen met Lyon. Voorin vervangt Filippo Inzaghi de ietwat teleurstellende Alberto Gilardino: hij vormt samen met Andriy Shevchenko (foto) de voorhoede van de Rossoneri. Zij worden gesteund door Ricardo Kaká. Il Bambino d'Oro is de laatste weken man in vorm en moet, net als zijn opponnent Juninho, creatieve impulsen in het elftal brengen.

Scheidsrechter: Terie Hauge
Milan: Dida, Cafù, Kaladze, Nesta, Serginho, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaká, Inzaghi, Shevchenko
Lyon: Coupet, Clerc, Cris, Caçapa, Abidal, Diarra, Pedretti, Malouda, Juninho, Wiltord, Carew
TV: Live te volgen op Sporza (Canvas) vanaf 20:30
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties