Arsenal breekt enkele records

Philippe Crols
| 0 reacties
Arsenal breekt enkele records
Foto: © SC

Arsenal bakt er in de competitie dit jaar niet bijster veel van, maar in de Champions League gaat het de ploeg van Wenger voor de wind. Zo kwalificeerden de Londenaars zich woensdag ten koste van het Italiaanse Juventus. Tijdens die wedstrijd brak Arsenal ook enkele records. 

We beginnen bij de doelman van Arsenal, Jens Lehman dus. Die heeft ondertussen al 739 minuten geen doelpunt meer binnengekregen. Daarmee verdringt hij Edwin van der Sar van de eerste plaats. De Nederlander was al tien jaar recordhouder, want tijdens het seizoen '95-'96 hield hij het doel van Ajax Amsterdam 658 minuten schoon. 

Met de 0-0 van woensdag brak niet enkel Lehman een record, maar ook de hele Arsenal-defensie. Het was namelijk al de achtste Champions League-wedstrijd op rij dat de Londenaars de nul op het bord wisten te houden. Daarmee verwijst het AC Milan naar plaats twee. De Italianen slaagden er in de geschiedenis van de prestigieuze competitie eens in om zeven maal achter op rij geen doelpunt te incasseren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties