Steaua Boekarest haalt het van Rapid

Thomas Dubois

Steaua Boekarest heeft zich ten koste van stadsgenoot Rapid Boekarest gekwalificeerd voor de halve finale van de Uefa-beker. Nadat de heenwedstrijd eindigde op 1-1, eindigde de terugwedstrijd op een scoreloos gelijkspel. Het uitdoelpunt van Nicolita voor Steaua was dus beslissend.

Steaua begon aan de wedstrijd met slechts één doel, de boel dichtgooien en zorgen dat Rapid niet kon scoren. En indien mogelijk zelf een doelpunt maken. En dat lukte bijna ook, de eerste kans van de wedstrijd kwam er voor Steaua na vijf minuten wedstrijd. Dica kopte op de paal. Steaua domineerde de eerste helft en Rapid-doelman Coman had zijn handen vol met pogingen van onder andere Cristea. Rapid kon er slechts sporadisch uitkomen, een vrije trap en een kopbal van Buga gingen maar net over de lat.

In de tweede helft was het opnieuw Steaua dat er vol voor ging, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook Rapid kreeg enkele kleine kansen maar kon nooit de indruk wekken er echt te willen voor gaan. Zo eindigde deze Roemeense stadsderby op een brilscore. Feest voor Steaua, want de club stoot door naar de halve finales, treurnis in het andere deel van de stad waar Rapid uitgeschakeld is. [AN]